Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Josipovića opovrgavaju jugokomunistički vojni planovi i izjave partizana koji su među prvima ušli u samostan

Objavljeno 18.04.2019. 18:44

Skandalozna izjava bivšeg predsjednika Ive Josipovića prema kojoj su "širokobriješki franjevci bili legitiman cilj vojnih djelovanja" nije niti registrirana u onom dijelu medija koji otvoreno ili prikriveno zagovaraju i promoviraju politiku "regiona", odnosno postkomunističku i projugoslavensku politiku suprotnu Ustavu države Hrvatske. Izjavu, koju je većina javnosti dočekala sa zgražanjem, registrirali su tek elektronički mediji koji nisu dio "regionalnog projugoslavenskog mainstreama".
"U hrvatskom se društvu nažalost nije dogodila lustracija, kao što je trebala, pa je Ivo Josipović najprije uspio postati predsjednik države Hrvatske, a onda ovih dana izjaviti to što je izjavio. U Poljskoj čak imaju snage i jednome Lechu Wałęsi dokazati ili dokazivati da je bio doušnik komunističkih službi. Valjda će jednom i hrvatsko društvo krenuti pravim smjerom", izjavio je vicepostulator fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

Podsjeća kako širokobriješki fratri nisu pobijeni u "žaru borbe", nego tek nakon okončanja bojevih djelovanja, kada se crta bojišnice pomakla prema Mostaru. 

"Jugokomunisti su ušli u samostanske prostore oko 10.00, a ubijanje franjevaca je počelo oko 16.00, što znači da nisu pobijeni prilikom pružanja oružanog otpora. I to Ivo Josipović može pronaći ili u rečenom arhivu ili u dijelu jugokomunističke literature, pa i u njemačkim izvorima", decidan je fra Miljenko.
Osvrnuo se i na vlastita istraživanja tijekom kojih je razgovarao s nizom civila koji su tih dana utočište potražili u samostanskim prostorijama, ali i pripadnicima partizanskih postrojbi koji su među prvima ušli u samostan na Širokom Brijegu, smještenom iza tadašnje crte bojišnice. 

"Osim civila, koji su se bili sklonili u samostanske prostore, kao vicepostulator ispitao sam i mnogo jugokomunističkih boraca koji su prodrli u samostan. Svi su potvrdili već navedeno. Ivo Josipović očito sve ovo nije napravio, odnosno čitao je samo literaturu jugokomunističkih komesara koji su pisali po narudžbi oblikujući neku novu stvarnost", podsjeća fra Miljenko Stojić.

Osobito se zahvaljuje puku koji ne prihvaća recikliranje teza što ih je osmislila Rankovićeva Ozna prije više od sedam desetljeća. 

"Hvala hrvatskom puku koji s gnušanjem odbija Josipovićeve i slične izjave i postupke. Što se više budemo borili za dobro svoje domovine, to će prije on i svi nasljednici, razasuti na raznim stranama, jednog od triju totalitarizama u suvremenom svijetu (nacionalsocijalizam, fašizam i komunizam, kako je to svojom rezolucijom proglasilo Vijeće Europe) biti gurnuti u mrak povijesti", istaknuo je fra Miljenko Stojić.

Fra Miljenko Stojić bio je gost u Otvorenom programu Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.

Radio HB - Otvoreni program - fra Miljenko Stojić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.