Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održana znanstveno - stručna konferencija „Sport i komunikacija“

Objavljeno 18.04.2019. 18:42

Znanstveno – stručna konferencija s međunarodnim sudjelovanjem „Sport i komunikacija“ održana je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Konferencija se sastojala od dva panela. 

U prvom panelu govorilo se o odnosima s javnošću i glasnogovorništvu u sportu, dok je drugi panel naziva „Mediji i sport – pristup, važnost, prezentacija“ govorio o novinarskom profesionalizmu i načinu prezentacije u sportskim rubrikama medija. 


Radio HB - "Sport i komunikacija" - paneli


Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić pozdravio je nazočne i predstavio sudionike konferencije kazavši kako su oni „prva liga sporta i komunikacije“, te da je ova konferencija važna za Sveučilište budući na Sveučilištu postoje studiji iz sporta, ali i iz komunikacije.

„Sport i komunikacija su prevažne grane za društvo, a ova konferencija govori o iskustvima praktičara  iz obje grane što je iznimno korisno za razvoj i doprinos struka, ali i za studente koji su čuli iz prve ruke kako to sve skupa funkcionira. Ovaj skup treba studente motivirati da promišljaju o sportu kao jednoj vrlo važnoj društvenoj disciplini, ali nema kvalitetnog sporta bez kvalitetne komunikacije.“, ističe rektor prof. dr. Zoran Tomić.
U prvom panelu sudjelovali su glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak, mr. sc. Davor Pavić, glasnogovornik HŠK Zrinjski Mostar Mario Pandža, doktor sportske medicine Tomislav Madžar, Luka Mihačić, voditelj Studija kineziologije FPMOZ-a Marin Ćorluka, te proslavljeni sportaš i prorektor Sveučilišta u Mostaru Zdenko Klepić.

Tomislav Madžar naglasio je kako je održavanje ovakve konferencije velika stvar za Sveučilište u Mostaru, ali i za sport ukupno, budući doprinosi razvoju komunikacije u sportu, bez koje vrhunski sport ne bi mogao funkcionirati.
„Nisam primijetio da se u ostalim svjetskim sveučilištima održavaju ovakve konferencije u ovakvom formatu. Veseli me interes studenata za zanimanje o ovim temama. Nadam se da će i drugi slijediti ovaj primjer.“, jasan je Madžar.


Sudionici drugog panela bili su bard hrvatskog sportskog novinarstva Zdravko Reić, suradnik Four Four Two i Večernjeg lista BiH Ivan Tomić, urednik sportske rubrike Večernjeg lista BiH Matej Damjanović, nogometna legenda Mario Stanić i glasnogovornik NK Dinamo Alen Lesički, koji je kazao kako sportski rezultati dolaze kombiniranim ulaganjem u kvalitetu i u odnose s javnošću, odnosno kvalitetnu komunikaciju.
„Mi u Dinamu se trudimo pratiti svjetske trendove u odnosima s javnošću, ali to je nemoguće moram kazati, jer svjetski klubovi u odjelima za odnose s javnošću imaju više od stotinu uposlenih. Primjerice klub Fenerbahçe u uredu za odnose s javnošću broji 120 uposlenih, što nama u Hrvatskoj može biti samo san, Dinamo trenutno ima 4 uposlene osobe koje se bave odnosima s javnošću. Trudimo se, iako nas je četvero nismo 30 puta lošiji od njih!“, zaključuje Lesički.


Radio HB - "Sport i komunikacija" - izjave sudionika


Organizatori Znanstveno – stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem „Sport i komunikacija“ su Filozofski fakultet  - Studij odnosa s javnošću i Studij novinarstva, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti - Studij kineziologije,  te Društvo hrvatskih novinara u BiH.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.