Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Uspješan nastup HT Eronet-a na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

Objavljeno 17.04.2019. 19:45

Regulatorna agencija za komunikacije dodijelila je 8. travnja u Sarajevu dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektroničkih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sustava, odnosno 4G mreže. 


Radio HB - Dozvola za 4G


Uime HT ERONET-a, dozvolu je preuzeo član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu dr. sc. Goran Kraljević. Odmah nakon preuzimanja dozvole, HT ERONET je i službeno pustio u rad 4G mrežu u Mostaru.
4G je četvrta generacija mobilne mreže, donosi bolju kvalitetu usluga i brži mobilni Internet, usporediv s VDSL brzinom kućnog interneta. Kod nas će se koristi LTE 4G sustav, koji nudi do deset puta brži prijenos podataka od aktualne 3G mreže.
"Iznimno me veseli što smo, s našim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom, nastavili suradnju koja, na najbolji način, može unaprijediti i ubrzati razvoj našeg gospodarstva i povećati brzinu i kvalitetu mobilnog prijenosa podataka naših korisnika. Oprema na kojoj puštamo 4G mrežu je već i 5G-ready“, rekao je Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT ERONET-a.
Zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave zadužen za poslovanje s korisnicima, Tomislav Ruk potvrdio je da će komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a biti dostupne od svibnja ove godine:
"Uskoro ćemo našim korisnicima predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice, odnosno one koje mogu pristupiti 4G mreži.“

Svečana promocija nove 4G mreže održana je u utorak, 9. travnja, na izložbenom prostoru HT ERONET-a, u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019. 

Na priloženoj poveznici poslušajte konferenciju za novinare HT ERONET-a održanu na Mostarskom sajmu gospodarstva.


Radio HB - Press HT ERONET


Uime Uprave HT ERONET-a nazočne je pozdravio predsjednik Vilim Primorac koji je tom prigodom istaknuo:

„HT ERONET, na simboličan način, promovira i pušta u rad 4G mrežu upravo ovdje, na sajmu, gdje već 22 godine zaredom, promoviramo našu tvrtku i njene proizvode i usluge. Iznimno me veseli što nas u svemu ovome prati i naš dugogodišnji partner Ericsson Nikola Tesla, koji nam pomaže biti tehnološkim predvodnikom u domaćem telekom sektoru. Oprema na kojoj puštamo 4G mrežu je već i 5G-ready. Pred nama su ozbiljne daljnje investicije i veliki posao, a današnjim činom, počinje ozbiljna digitalna transformacija društva u cjelini.“

Član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk potvrdio je da će komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a biti dostupne od svibnja ove godine:
„Uskoro ćemo predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice, odnosno one koje mogu pristupiti 4G mreži.“

Radio HB - HT Eronet - Tomislav Ruk

Član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu HT ERONET-a dr. sc. Goran Kraljević pojasnio je što za korisnika, u tehnološkom smislu, znači 4G mreža:
„Glavna razlika između 3G i 4G mreže su brzina prijenosa podataka, metode prijenosa, pristupna tehnologija za internet, kvaliteta usluge i zaštita. 4G mreža omogućava oko 10 puta veću brzinu downloada podataka i oko 20 puta veću brzinu uploada podataka, u odnosu na 3G mrežu. Na 4G mreži moći ćete, bez čekanja na učitavanje, uživo gledati HD televizijski program, igrati online igrice bez prekida ili ostvarivati videopozive u savršenoj HD kvaliteti.
Mobilna pristupna mreža četvrte generacije koju ćemo izgraditi u nastupajućem razdoblju, u istom je trenutku i 5G-ready čime želimo, s naše strane, učiniti sve što je moguće kako korisnici u BiH više nikada ne bi čekali ovako dugo na novu generaciju mreže.“
Voditelj Odjela za medijska rješenja Ericssona Nikole Tesle Boris Jukić prezentirao je jednu od primjena 4G mreže HT ERONET-a, koje je, ujedno, i 5G Ready, s naglaskom na ultimativno korisničko iskustvo konzumiranja naprednih usluga u virtualnoj stvarnosti kao što je Live 360 VR Streaming. Korisnici putem VR Headseta mogu iskusiti doživljaj gledanja npr. sportskog susreta ili koncerta kao da su na samome mjestu događanja.


Predstavnici Humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" posjetili su HT ERONET na Sajmu gospodarstva u Mostaru te najavili završnu dražbu putujuće humanitarne izložbe "Pomozimo zajedno" koja će se, na Uskrsni ponedjeljak, održati u Širokom Brijegu.
Riječ je o izložbi koja je tijekom protekle godine posjetila dvadesetak gradova diljem BiH i Hrvatske, a na kojoj je predstavljeno 70-ak radova akademskih umjetnika i umjetnika amatera.
Sva ova dječla bit će dostupna putem završne live dražbe koj je, ujedno, i završetak, putujuće izložbe, a s koje je sav prihod namijenjen gradnji Doma "Fra Mladen Hrkać" u Zagrebu.
Na priloženim poveznicama poslušajte što su o završnoj dražbi kazale voditeljica predstavništva humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” u Širokom Brijegu Kristina Govorko i rukovoditeljica Korporativnih komunikacija HT ERONET-a Misijana Brkić-Milinković.


Radio HB - Kristina Govorko

Radio HB - Misijana Brkić-Milinković

Inače, HT ERONET na različite je načine uključen u potporu ovoj humanitarnoj udruzi. 

Dio djelatnika, kroz trajne naloge, na mjesečnoj osnovi izdvaja sredstva od svoga osobnog dohotka, tu je i humanitarni broj, različite humanitarne akcije kroz godinu, te sponzorska potpora konkretnim projektima udruge.


O nastupu HT ERONET-a na Mostarskom sajmu gospodarstva 2019. godine o novitetima i planovima tvrtke govori rukovoditeljica Korporativnih komunikacija HT ERONET-a Misijana Brkić-Milinković.


Radio HB - Misijana Brkić Milinković

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.