Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U utorak, 16. travnja u Mostaru projekcija filma "Ćubi uz rub igrališta"

Objavljeno 15.04.2019. 20:28

2. travnja 2019. godine navršilo se 10 godina od prerane smrti našeg kolege i prijatelja, sportskoga urednika i novinara Ivana Ćubele- Ćubija.
Ivan Ćubela - Ćubi rođen je 1964. godine u Mostaru, gdje je proveo čitav svoj životni i radni novinarski vijek prativši neumorno brojne mostarske sportske klubove radeći za nekoliko različitih medija.
Pokojni Ivan jedan je od glavnih inicijatora obnove rada HŠK Zrinjski čije je sve kategorije, od onih najmlađih do seniora pratio u svim sportovima i natjecanjima. Nije bilo sportskog događaja na stadionu pod Bijelim Brijegom ili u školskoj dvorani na Bijelom Brijegu na kome nije nazočio i uvijek je u svojim izvješćima bio odmjeren, realan i pošten bez obzira na emotivnu vezanost prema Zrinjskom.
Volio je sve sportove i radovao bi se svakoj utakmici koju bi igrali Plemići ili Plemkinje u bilo kojem od sportova. Dok je bilo Ivana bilo je i izvješća sa svih utakmica iz Mostara.
Nakon njegovog preranog odlaska više ništa nije isto u novinarskoj struci Mostara. Bio je i ostao bard mostarskog i hercegovačkog sportskog novinarstva.
HŠK Zrinjski nije zaboravio svog Ćubija i svake godine u njegovu čast organizira se na njegovom stadionu turnir mlađih nogometnih uzrasta.


U povodu 10. godišnjice Ćubijeve smrti, kolega Albert Pehar snimio je film "Ćubi uz rub igrališta" koji će s početkom u 19 sati biti prikazan u utorak, 16. travnja u maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.


Na priloženoj poveznici poslušajte razgovor kolege Davora Babića s autorom filma Albertom Peharom koji je emitiran na radiju Mostarska Panorama.

Radio HB - MOPAN - Albert Pehar

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.