Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održana sedma po redu večer Posavine u Hercegovini

Objavljeno 11.04.2019. 12:21

U sklopu 22. međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2019. održana je sedma Večer Posavine u Hercegovini. 

Uzvanike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života, predvođeni dr. Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora, prigodnim riječima pozdravili su Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske, Anto Domić dogradonačelnik Distrikta Brčko te Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke koji je kao jedan od domaćina izrazio zadovoljstvo što se ovi  susreti iz godine u godinu održavaju.
Uz predsjednike županijskih Vlada večeri su nazočili i suorganizatori ove svečanosti dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije i Ivan Jozić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije.
Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom i dočekom organizatora večeri, razmjenom darova te prigodnim obraćanjima.

''Nijedno prijateljstvo nije slučajno, a najmanje ovo prijateljstvo Posavine i Hercegovine koje izvire iz činjenice da smo dio istog nacionalnog bića, da imamo zajedničku prošlost ali i da smo spremni graditi nove veze za zajedničku budućnost", kazao je Herceg. 

Po njegovim riječima, na ovakvim događajima tradicionalno se okupljaju ne samo nositelji javnih funkcija nego i brojni uspješni i ostvareni ljudi – gospodarstvenici, poduzetnici, osobe iz javnog, akademskog i kulturnog života Hercegovine i Posavine, ali i iz cijele BiH, koji imaju isti cilj – dobre ideje pretvoriti u prave projekte koji će donijeti prosperitet kako Posavini tako i Hercegovini. 

"Bez obzira na to što su teška vremena, a jesu - koliko u političkom toliko i u gospodarskom smislu - ovakva druženja su prigoda da zajedno pokrenemo pozitivne promjene u našim županijama. Vjerujem u to kako će i ovo druženje rezultirati i novim projektima u gospodarstvu, znanosti, kulturi, umjetnosti, športu i tolikim drugim područjima ljudskog djelovanja'', poručio je Herceg. 

Uz ugodne razgovore, nazočni su uživali u bogatom kulturno-zabavnom programu, koji je bio spoj baštine i običaja Posavine i Hercegovine.


Na priloženoj poveznici poslušajte kako je bilo na večeri Posavine u Hercegovini.


Radio HB - Večer Posavine u Hercegovini

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.