Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Radiotelevizija Herceg-Bosne slavi 26. rođendan

Objavljeno 11.04.2019. 12:01

Pojedini mediji u Federaciji BiH u posljednje vrijeme manipuliraju s javnošću plasirajući vijesti kako se u Mostaru utemeljuje Herceg Bosna, kao i RTV Herceg Bosne. 

Istina je kako udruga Hrvatska zajednica Herceg-Bosna djeluje već 22 godine, a RTV Herceg Bosne 26 godina, od 1.5. 1993. god. 

Na ove manipulacije tijekom razgovora s izazlanstvom SDA osvrnuo se i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Radio HB - Dragan Čović

"Što se tiče ova dva detalja koja su ovih dana opet ja bih kazao, vrlo jasno ću kazati, iz neodgovornih politika onih koji žele napraviti nered u BiH.
Ja sam bio nazočan nedavno ovdje uz jednu obljetnicu, odnosno Sabor Hrvatske zajednice Herceg Bosne koju je netko predstavio kao oživljavanje Hrvatske zajednice Herceg Bosne, nešto što živi već 22 godine u punom svom kapacitetu i imao jednu reizbornu aktivnost koja je redovita i netko je želio pretvoriti u nešto drugo. 

Volio bih samo znati radi čega.

Ovih dana sam slušao i komentare oko toga kako netko oživljava Hrvatsku radio televiziju Herceg Bosnu, a ja vam kažem postoji Hrvatska radio televizija Herceg Bosne već, isto toliko, dvadeset i nešto godina.

I hvala Bogu da u nedostatku naših medija na hrvatskom jeziku, pokušava se tražiti jedan kvalitet u djelovanju. E sad se postavlja, prava su pitanja koja ste vi postavili, kako pomoći jednom takvom sustavu da proizvodi kvalitetne informacije za potrebe svih na ovim prostorima. 

Ja se nadam da to Hrvatska radio televizija Herceg Bosne ili program radija koji danas je slušan i radi na jedan profesionalan način. Da li se to nekome sviđa ili ne sviđa to je nešto drugo. 

Mi se nismo uspjeli izboriti da imamo kanal na svom jeziku u sustavu javnih emitera na razini BiH što ćemo nastaviti dalje raditi. 

Ali evo, tu je netko pokušao išpekulirati, naravno kad to većina građana nisu u stanju provjeriti onda stvori se jedna slika ne znam kakva. A i ja nemam baš potrebu da se pravdam bilo kome pa tako često i prešutim, ne komentiram onda se dobije osjećaj da je netko otprilike na tragu nekakvih takvih rješenja. 

O tome smo raspravili, vrlo jasno pojasnili da radimo stvari koje su normalne, koje se dešavaju već dugo vremena i naravno na njih se ne može utjecati na bilo kakav način izvan opet Ustava i zakona Bosne i Hercegovine", kazao je Čović.


» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.