Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Predstavljamo dr. Dražana Erića, rekonstruktivnog i plastičnog kirurga

Objavljeno 10.04.2019. 15:12

Bolnica "Al Emadi" u Dohi, glavnom gradu Katara, u svoje je redove primila kirurškog stručnjaka Dražana Erića, ali je odlaskom ovog specijalista plastično-rekonstruktivne kirurgije fočanska bolnica mnogo izgubila.
Koliki je to gubitak i za cijelu Bosnu i Hercegovinu svjedoče i uspješne operacije koje je ovaj stručnjak obavio, prestižne nagrade koje je osvajao, kao i pacijenti kojima su Erićeve operacije promijenile život.
"Moje kolege i ja smo prvi u RS uradili replantaciju prsta 2011. godine, a zatim nekoliko godina poslije i replantaciju šake i to u razini dlana, što je najteže za replantaciju s obzirom na mnoštvo struktura koje morate spojiti", priča Erić i dodaje kako su takvi postupci u fočanskoj bolnici spadali u rutinske. Jedinstven je slučaj u svijetu da u jednoj regionalnoj, relativno maloj bolnici radite takve operativne zahvate bez mikroskopa.
U plastičnoj kirurgiji je dvadeset godina, a u tom je razdoblju obavio mnoštvo operativnih zahvata iz svih oblasti plastične kirurgije.
Bolnica u kojoj je šef Odjela za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju ima tri informatička sustava koji u svakom trenutku daju podatke o zdravstvenom stanju pacijenta, dijagnostičkim postupcima, operativnim zahvatima i lijekovima koje koristi.
"Imamo apartmanski smještaj, sedam operacijskih dvorana, najnovije dijagnostičke aparate, centar za barijatrijsku i postbarijatrijsku kirurgiju, koji obuhvaća centar za dijetetiku, plastičnu kirurgiju, fizikalnu terapiju i fitnes", ističe Erić.
Naglasio je kako je to najveća privatna zdravstvena ustanova u Kataru.
A da se nije slučajno našao tamo, uz komplicirane operativne zahvate koje je izveo, govore i brojne nagrade koje je dobio.

"Još od studentskih dana dobivao sam nagrade od fakulteta, sveučilišta, Predsjednika RS, Komore liječnika medicine RS kao najbolji student, ali i Panarapske asocijacije plastičnih kirurga za doprinos razvoju platične kirurgije", kaže Erić.
Dobio je "Večernjakov pečat" 2016. godine kao osoba godine u znanosti, ali za njega osobno, ističe, najveće priznanje predstavlja Povelja općine Foča, koju je dobio za doprinos medicini i znanosti u toj lokalnoj zajednici.


Dr. Erić bio je gost Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Dr. Dražan Erić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.