Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Mostarski liječnici izveli jedan od najsloženijih operativnih zahvata

Objavljeno 12.03.2019. 15:59

"Ovo što se dogodilo je samo nastavak davno započete suradnje s kolegama i prijateljima iz Zagreba, i sa više Klinika, i to sve u cilju da što manje zaostajemo za suvremenim svijetom u našem dijelu otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije'', rekao je to Miro Leventić predstojnik Klinike za ORL i MFK Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar o operativnom zahvatu koji su liječnici mostarske bolnice u suradnji s kolegama iz Zagreba u ponedjeljak, 11. ožujka, izveli u Mostaru. 

Naime, na Klinici za ORL i MFK SKB Mostar izveden je, po riječima dr. Leventića jedan od najsloženijih rekonstruktivnih zahvata u kirurgiji glave i vrata, zahvat sublingualnog tumora (Commando) s rekonstrukcijom mikrovaskularnog režnja. 

"Uspješnost mikrovaskularne rekonstruktivne kirurgije označila je jedan od najvećih pomaka u rekonstruktivnoj kirurgiji općenito. Posebice se to odnosi na primjenu podlaktičnoga režnja za rekonstrukciju defekta u usnoj šupljini. Osim primjene u području glave i vrata, podlaktični režanj ima višestruku primjenu u rekonstrukciji traumatiziranih ekstremiteta, a može se iskoristiti i u drugim rekonstruktivnim postupcima'', objasnili su iz mostarske bolnice o izvedenom operativnom zahvatu. 

Dr. Emil Dediol s KB Dubrava, jedan je od liječnika koji je sudjelovao u ovom složenom zahvatu, a u timu liječnika iz SKB Mostar sudjelovo je i dr. Mario Kordić.


Na priloženoj poveznici poslušajte što su na konferenciji za novinare liječnici rekli javnosti.


Radio HB - Operacija karcinoma usne šupljine u SKB Mostar

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.