Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] MUP HNŽ održao konferenciju za novinare nakon pokušaja pljačke banke u Mostaru

Objavljeno 07.03.2019. 16:28

''S razlogom su građani, javnost i mediji izražavali zabrinutost zbog sigurnosne situacije u HNŽ-u'', rekao je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda na press-konferenciji održanoj nakon što je policija riješila talačku krizu i uhitila pljačkaše banke u Mostaru. 

Kako je rečeno na konferenciji, policija je imala operativna saznanja da će doći do pljačke banke u Mostaru, samo nisu znali koje. 

Dragan Jelonjić, načelnik PU Mostar, rekao je kako se radi o osobama koje su poznate policiji i imaju dosje te da će se uhićenjem ove tri osobe vjerojatno riješiti još tri ili četiri kaznena djela. 

''Četvrta osoba mislimo da nije postojala, ali obavljamo sve mjere i radnje da nitko nije pomagao u izvršenju kaznenog djela'', rekao je Jelonjić. 

''Ovo su vrlo ozbiljni počinitelji teških kaznenih djela koji rade u grupi. Njihov način nije nimalo naivan i bezazlen. Na svu sreću, sve je završeno bez posljedica. U banci je bilo šest talaca – građana, radnika banke i zaštitar, kojeg su razoružali'', rekao je. 

Kaže kako su pljačkaši iskoristili dan kad su se dijelile mirovine i kad je bio maskenbal. 

''Mi smo tu informaciju imali, samo smo je morali suziti na određeni broj objekata koji bi bili meta pljačke'', rekao je.

Pljačkaši su, kako je rekao koristili vozilo iznajmljeno u Ljubuškom na kojem su bile nepripadajuće oznake. 

Ministar Bevanda je rekao kako je zadnjih nekoliko mjeseci bila pogoršana sigurnosna situacija u Mostaru i županiji. ''Situacija je iskočila iz nekih normalnih okvira i s pravom i s razlogom su građani javnost i mediji bili zabrinuti. Više puta sam rekao da policija radi svoj posao odgovorno i sustavno i da će doći rezultati'', rekao je i dodao kako je policija u zadnjih par dana uspjeli riješiti nekoliko djela koja će povući rješavanje još nekoliko kaznenih djela.

"Imali smo u zadnjih par mjeseci i teške krađe i oružane pljačke, i razbojstva i ubojstva i organiziranim radom smo uspjeli razriješiti dosta tih djela i nadam se da će policija uspjeti razriješiti i ostala djela'', rekao je, između ostalog, Bevanda. 

O drugim teškim kriminalnim djelima na području Mostara govorio je Amir Begić načelnik sektora kriminalističke policije, a o slučaju ubojstva u Konjicu govorio je načelnik PU Konjic Mirsad Subašić. 


Na priloženoj poveznici možete poslušati snimku cijele konferencije za medije održane u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.


Radio HB - Press MUP HNŽ

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.