Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Važno je da sjećanje na pobijene franjevce nikada ne prestane

Objavljeno 07.02.2019. 19:01

Molitveni program “IX. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca” u srijedu je nastavljen u samostanskoj crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.
Molitva krunice uobičajeno je započela u 17:30, a zatim je u 18:00 sati uslijedila sveta misa koju je, kao i prethodne dvije večeri, predslavio fra Ivan Landeka, ml., uz sumisništvo vicepostulatora fra Miljenka Stojića i fratara iz širokobriješkoga samostana.
Radio HB - Fra Ivan Landeka - propovijed

Misna čitanja čitali su članovi Franjevačkoga svjetovnog reda Široki Brijeg. Na sv. misi je pjevao zbor Sv. Ivana Krstitelja iz područne crkve u Knešpolju, pod ravnanjem Marka Salavarde.

Pri završetku svete mise zadušnice dodijeljene su i nagrade za najbolje radove pristigle na nagradni natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci, za uzrast odrasli. Prvu nagradu osvojila je Mirela Lovrić sa Širokog Brijega za dramu “Dide, pobiše nam fratre”.
Drugu nagradu osvojio je Ante Matić iz Zagreba za priču-svjedočanstvo “Mučenička smrt fra Stjepana Naletilića, njegova brata Marijana i Matiše Penavića”. Treća nagrada pripala je Sanijeli Matković sa Širokog Brijega za rad “Riječ bijaše i na kraju”.
Na kraju svete mise zadušnice fra Miljenko Stojić, vicepostulator, zahvalio je fra Ivanu Landeki koji je predvodio trodnevnicu u čast pobijenih hercegovačkih franjevaca, kao i trećarima, priopćeno je iz Vicepostulature postupka muceništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.