Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Anita Martinac objavila zbirku novela ''Život nema naslova''

Objavljeno 06.02.2019. 23:30

Nakon nekoliko zbirki poezije i tri izvrsna romana "Medaljon", "Posljednji" i "Od Franje do Franje", kojim je, po riječima književnih kritičara, obogatila hrvatsku književnost, spisateljica Anita Martinac objavila je novo prozno djelo - zbirku novela "Život nema naslova".
"Autoričin raskošni pripovjedački dar oživljava prošlost i likove koji postaju književno uvjerljivi i funkcionalni u potrazi za srećom, smislom i odgovorima kroz život, vrlo često osluškujući vjetar što nam donosi ili odnosi dok se ogledamo u tuđim očima, a da nekada svega toga nismo ni svjesni. Jasne poruke u svemu oko nas napipavamo dodirima, istražujući površinu ispisane težnje.
Koliko ste snažni suočiti se sa svojom nutrinom ili pokazati empatiju prema likovima u ovim novelama, otkrijte sami... ", ističe nakladnik Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.
Inače, ova knjiga je, kao i ranija autoričina djela, objavljena u suradnji i sunakladi s Ogrankom Matice hrvatske u Vinkovcima.
Recenzenti knjige su Miljenko Stojić i Ivan Župa, a knjigu je ilustrirao Vlado Brkić.
„(...)Nisu ovo izmišljene novele. To su neispripovijedane novele našega naroda, novele koja spisateljica odavno sluša. Najprije ih je predočavala u pjesme, zatim u izuzetno dobro primljene romane, mislim na puk, a sada ih oblikuje na ovaj način. Iskaču one iz onoga što se trenutno 'nosi' u hrvatskoj književnosti. Pa i pisci su ljudi. Puno je lakše ići niz struju, nego u suprotnom pravcu. Bogu hvala u ovom slučaju nije tako (...)“ odlomak je iz recenzije Miljenka Stojića.


Ovim povodom, gošća u programu Radija Herceg-Bosne kolegice Ines Vučina bila je književnica Anita Martinac, a  razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.

Radio HB - Anita Martinac

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.