Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Zasjedala Skupština Hercegovačko-neretvanske županije

Objavljeno 06.02.2019. 23:14

Zastupnici Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije tajnim su glasovanjem izabrali šest izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Iz reda hrvatskog naroda kandidirane su tri liste i izabrana su tri izaslanika: Tomislav Martinović (HDZ BiH)  čija je lista dobila 5 glasova, Damir Džeba (HDZ BiH) čija je lista dobila 5 glasova i Iva Raguž (HDZ BiH) čija lista je dobila 5 glasova.
Iz reda srpskog naroda kandidirane su dvije liste i izabrana su dvije izaslanice: Vesna Saradžić (SDP BiH) čija je lista dobila jedan glas i Zora Dujmović (HDZ BiH) čija je lista dobila jedan glas.
Iz reda bošnjačkog naroda kandidirane su dvije liste i izabran je jedna izaslanica i to Alisa Hajdarović (SDA) čija je lista dobila 9 glasova, dok je druga lista iz reda bošnjačkog naroda dobila jedan glas.
Lista iz reda Ostalih, predlagača Anera Žuljevića, dobila je jedan glas.
Na osnovu ovih rezultata Središnje izborno povjerenstvo dodijelit će mandate.

Zasjedanje Skupštine napustila je zastupnica DF-a Selma Drljević rekavši kako joj politika njezine stranke nalaže da ne sudjeluje u procesu izbora izaslanika za Dom naroda.

Šerif Špago izjavio je kako je Skupština obavila svoju obvezu. Pojasnio je kako u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz HNŽ-a idu tri Hrvata, jedan izaslanik iz bošnjačkog te dva iz srpskog naroda.
Tomislav Martinović rekao je kako glasovanje nije donijelo nikakvih iznenađenja.


Na priloženoj poveznici poslušajte što je rečeno na konferenciji za medije nakon zasjedanja Skupštine.


Radio HB - Skupština HNŽ

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.