Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Lutkarsko kazalište Mostar nastavlja rad nakon blagdanske stanke

Objavljeno 11.01.2019. 20:20

Lutkarsko kazalište Mostar jedna je od rijetkih kuća svoje vrste, osobito u gradu Mostaru, koja se može pohvaliti najodanijom i najobjektivnijom publikom.

Njihove predstave redovito su rasprodane do posljednjeg mjesta što cijelom ansamblu daje poseban poticaj za još veći rad i trud. Ujedno je to i potvrdom neumornog i kvalitetnog rada ustanove koja će za nekoliko godina proslaviti cijelih 7 desetljeća postojanja.

Gotovo svake subote s početkom u 11 sati najmlađi žitelji Mostara mogu uživati u predstavama marljivog ansambla Lutkarskog kazališta Mostar. Kako smo doznali u razgovoru s ravnateljicom ove ustanove, Ružicom Bošković, kazalište uvodi i neke promjene. Naime, ove godine razmišljaju svoje predstave sa subote prebaciti na neki radni dan s početkom u 12 sati, iako nisu sigurni kako će se to dopasti njihovoj publici.

No, dotad, u subotu, 12.1.2019. u 11,00 sati u dvorani Lutkarskog kazališta Mostar nakon blagdanske stanke, ponovno kreću sa subotnjim predstavama. 

Na rasporedu je djeci omiljena predstava "Vuk i kozlići". 

Predstava je autorski projekt ansambla Lutkarskog kazališta Mostar i jedna od najpoznatijih bajki Braće Grimm. Dobro poznati likovi majka koza i njezina dječica – kozlići, te strašni (smiješni) vuk ispričat će vam priču o dobru i zlu, o prijateljstvu i još ponečemu, ali na jedan neobičan i duhovit način. 

U predstavi igraju: Tibor Oreč, Jadranka Popović Miljko, Ivan Nevjestić, Marta Haubrich i Anela Planinić. 

Predstava je prigodna za djecu od 3 - 10 godina. 

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lutkarskog kazališta Mostar, s početkom prodaje jedan sat prije početka predstave. 


U programu Radija Herceg-Bosne kod kolegice Ines Vučina gostovala je ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar, Ružica Bošković koja je govorila o planovima ove ustanove za budućnost, što uključuje i jednu premijeru, a razgovor možete poslušati na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ružica Bošković

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.