Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Širokome Brijegu radionica "Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude"

Objavljeno 08.01.2019. 17:40

Na radionici „Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude“ raspravljat će se o kulturnoj i povijesnoj baštini kao dijelu turističke ponude, odnosno načinima kako baštinu učiniti vidljivom i prepoznatljivom, tako da se ni na koji način ne ugrozi njezino očuvanje. 

Cilj radionice  je lokalnu zajednicu aktivirati u namjenskoj upotrebi baštine, koja će ići u smjeru zadovoljavanja potreba lokalnog stanovništva.
Radionica će se održati u srijedu, 09. siječnja 2019. godine s početkom u 11:00 sati u hotelu „Park“ na adresi Trg Ante Starčevića br. 4, Široki Brijeg.
Radionicu će voditi Dragana Lucija Ratković Aydemir, stručnjakinje u području interpretacije baštine, kulturnog turizma i menadžmenta, direktorica tvrtke za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu ''Muze'' d.o.o. Zagreb koja od svog osnutka 2005. godine djeluju kao stručni suradnik i konzultant u više od 60 raznovrsnih projekata strateškog i interpretacijskog planiranja, oblikovanja, izrade dokumentacije, izgradnje ili uređenja infrastrukture za interpretaciju baštine poput interpretacijskih centara, muzeja, kulturnih i tematskih ruta, parkovnih atrakcija i tematskih igrališta te kreiranja cjelovitih identiteta destinacija i mikrodestinacija temeljenih na interpretaciji baštine i njezinoj prezentaciji na inovativan i kreativan način.
Ova radionica je nastavak aktivnosti u okviru projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj“, a sve s ciljem pristupanja što kvalitetnijoj izradi Plana razvoja turizma Županije Zapadnohercegovačke.

U programu Radija Herceg-Bosne gostovala je Ana Soldo, pomoćnica ravnatelja Ureda za Europske integracije pri Vladi Županije Zapadnohercegovačke, a razgovor možete poslušati na priloženoj poveznici.


Radio HB - Ana Soldo

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.