Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Vladika Dimitrije u Mostaru: "Suživot valja graditi na uzajamnom poštovanju"

Objavljeno 08.01.2019. 11:43

Mostarski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo “Gusle” organizirali su tradicionalni božićni koncert.

Koncert je održan u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar, a nastupila je skupina “Katera”.
Iz “Prosvjete” ističu kako je božićni koncert dar Mostaru u povodu pravoslavnog Božića, a uoči koncerta u Galeriji kraljice Katarine održano je božićno primanje za visoke goste. Domaćin je bio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.
''Mislim da ne postoji lakši put za sve nas ako iskreno želimo zajednički suživot građen na poštovanju i ljubavi u ovom gradu i našim prostorima. Ne dajmo da zlo pobijedi, pobijedimo mi zlo dobrom i mudrošću", kazao je vladika Dimitrije.


Radio HB - besjeda vladike Dimitrija


Na primanju su bili brojni visoki gosti - predstavnici Katoličke crkve, Islamske zajednice, predstavnici svih razina vlasti, te kulturnog i javnog života Mostara i Hercegovine. 

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović rekao je da je srpska zajednica Mostara zagledana u budućnost i zaokupljena sadašnjošću. 

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je da je Božić praznik rađanja novog života, kada se želi sreća, radost, mir, blagostanje koje se dijeli sa susjedima i prijateljima. 

Na prijemu su se obratili i mostarski muftija Salem Dedović i predstavnik Biskupije mostarske Željko Majić koji su čestitali Božić i pozvali na mir, ljubav i uvažavanje i poštovanje.


Radio HB - božićno primanje - iguman Danilo, gradonačelnik Bešlić, efendija Dedović i don Željko Majić


Na koncertu su nastupila i djeca koja pohađaju pravoslavni vjeronauk u Mostaru.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.