Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Otvorena izložba “Treća međunarodna likovna kolonija Srebrenica 2018”

Objavljeno 05.12.2018. 14:49

U Kulturnom centru Srebrenica otvorena je izložba slika s “Treće međunarodne likovne kolonije “Srebrenica 2018”. Koloniju je organizirala Župa Zvornik Srebrenica.
Izložbu je u ime Općine i načelnika Mladena Grujičića otvorio Senad Subašić, koji je posebno naglasio da je i ova kolonija već postala istinski veleposlanik dobra i mira, jer su i prethodne dvije izložbe vidjeli mnogi gradovi Europe.
Fra Joso Oršolić, utemeljitelj kolonije i Župnik Zvornika i Srebrenice kazao je kako je u ponedjeljak, 2. prosinca u Srebrenici bilo lijepo i radosno.
"U prve dvije kolonije nastalo je 77 djela, a treća izložba ima 52 djela. To na poseban način govori o povećanju broja umjetnika i njihovoj želji da njihova umjetnička djela kao cvjetovi što prije postanu jedan prekrasni buket, koji će govoriti o dijalogu, miru i pomirenju što je i projekt Franjevačkog Međunarodnog centra za dijalog, mir i pomirenje", istaknuo je Oršolić.
Posjetiteljima izložbe predstavio se zbor "Klisa" iz Župe koji je otpjevao pjesmu pod naslovom „Cesta i Moja majka“, koja je ujedno i autorska pjesma fra. Jose Oršolića.
Pjesma je posvećena svim majkama koje tuguju za svojom djecom, posebno onima koji su stradali u ratu.

Ovim povodom gost Otvorenog programa Radija Herceg Bosne, urednice Mirjane Šimunović, bio je župnik Župe Srca Isusova, fra Joso Oršolić, a razgovor s njim možete poslušati na priloženoj poveznici.

Radio HB - Otvoreni program - fra Joso Oršolić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.