Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održana promocija knjige Psihijatrija: Odabrana poglavlja

Objavljeno 03.12.2018. 18:12

Sveučilišni profesor dr. Dragan Babić s pet suradnika autor je knjige naziva ''Psihijatrija: Odabrana poglavlja''.

Knjiga je, prema riječima profesora Babića, ujedno i sveučilišni udžbenik na Medicinskom, Zdravstvenom i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te je prvi udžbenik iz psihijatrije pisan na hrvatskom jeziku u BiH. 

Osim za studente, odnosno buduće stručnjake koji izučavaju psihijatriju, knjiga je zanimljiva i za druge intelektualce i osobe koji u svojoj svakodnevnici imaju dodira s osobama s duševnim smetnjama. 

Knjigu su recenzirala četiri profesora iz Zagreba, Beograda i Mostara, a knjiga, prema Babićevim riječima, nije klasični psihijatrijski udžbenik. 

"U knjizi se na stručan i znanstveno utemeljen način opisane psihijatrijske teme koje se vrlo rijetko opisuju u našim udžbenicima iz Psihijatrije. To se prije svega odnosi na agresivnost, komplementarnu medicinu, duhovnost, stigmu, etiku, antipsihijatriju…", rekao je specijalist neuropsihijatrije te subspecijalist socijalne psihijatrije Dragan Babić.

Profesor Babić, osim rada na Sveučilištu i Klinici za psihijatriju SKB Mostar, a do sada je autor i koautor više od stotinu stručnih i znanstvenih članaka objavljenih u domaćim i stranim časopisima te na domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima, a autor je poglavlja u pet knjiga. 

Babić je jedan od organizatora međunarodnog simpozija ''Mostarska psihijatrijska subota''.


Dr.Babić gostovao je u Otvorenom programu Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović a razgovor možete poslušati na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - dr. Dragan Babić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.