Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Mostar do 3. prosinca filmski centar regije

Objavljeno 29.11.2018. 19:07

Projekcijom igranog filma "Sam samcat", redatelja i scenariste Bobe Jelčića, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače otvoreno dvanaesto izdanje Mostar film festivala, koji će trajati do 3. prosinca.

Ovogodišnji MOFF donosi 26 projekcija u pet službenih programa, i to natjecateljskom, dokumentarnom, studentskom, dječjem i retrospektivi, a, kao i svake godine, festival će pratiti zanimljiv zabavno-glazbeni program, te after partyji u Golden Clubu.

Kako je kazao ravnatelj festivala, glumac Slaven Knezović, MOFF je postao ozbiljan festival tijekom 12 godina postojanja. Posebno je istaknuo da ga veseli jačanje studentskog programa, jer kako kaže, ove godine imaju osam akademija koje su se prijavile te poslale studente i radove na festival. 

Inače, u natjecateljskom programu ovogodišnjeg MOFF-a bit će prikazano 13 filmova, a stručni žiri nagradit će najbolju mušku, žensku i sporednu ulogu, te najboljeg debitanta.
Pored filma "Sam samcat" u natjecateljskom programu bit će prikazani, među ostalima, i filmovi "Comic Sans" Nevija Marasovića, "Za dobra stara vremena" Dominika Galića, "Južni vetar" Miloša Avramovića, "Agape" Branka Schmidta, "Meso" Saše Hajdukovića.
Uz natjecateljski program ljubitelji sedme umjetnosti u okviru programa DocuSpectre moći će pogledati dokumentarna ostvarenja iz regije, filmove "Zarobljeno vrijeme" Milana Miloševića, "Putevi duhana" Mirka Pivčevića, "Sestre Čuljak" Zdenka Jurilja, "Charlatan Magnifique" Maje Pavlin te film "Dvije škole pod jednim krovom" Srđana Šarenca. 

U programu !hej Studenti studentima publici će se predstaviti studenti regionalnih glumačkih i dramskih fakulteta i akademija, dok Dječji program donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma "Hotel Transylvania: Summer Vacation" i igranog filma "Zlogonje".
Program retrospektive posvećen je filmskim uradcima koji su tematikom vezani za Hercegovinu, a publika će moći pogledati sedam kratkih filmova po izboru Filmskog centra Sarajevo. 

Među ostalima, tu su stari i rijetko viđeni filmski zapisi o skakačima sa Starog mosta, kesonci koji prave stupove za mostove Neretve ispod vode, posljednje zanatlije-stupari u Stocu te dokumentarni film o poplavama u Popovu polju pri izgradnji vještačkih jezera. 

U ponedjeljak, 3. prosinca, planirana je svečanost zatvaranja na kojoj će najboljim glumcima biti dodijeljene nagrade, a MOFF će zatvoriti film "Mate i Jure", redatelja Luke Mamuze.

Ovim povodom, gost u studiju Radija Herceg-Bosne bio je ravnatelj MOFF-a, Slaven Knezović, a razgovor s njim možete poslušati na priloženoj poveznici.


Radio HB - MOFF - Slaven Knezović

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.