Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Objavljeno 09.11.2018. 12:06

Druga sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održava se od 10. do 11. studenoga u Šibeniku.
Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sastaje se najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan RH.
Ovogodišnja sjednica Savjeta započinje uvodnim obraćanjem državnog tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta gospodina Ivana Grbešića u subotu, 10. studenoga s početkom u 9.00 sati.
Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na aktualne normativne aktivnosti, gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije, a po završetku radnog dijela sjednice u programu je odlazak u katedralu Sv. Jakova gdje će se članovi Savjeta susresti s gradonačelnikom grada Šibenika g. Burićem i župnikom don Krešom Matešom, nakon čega će uslijediti posjet samostanu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 17.25 sati održat će se kratki prigodni program.
U nedjelju, 11. studenoga nastavlja se sjednica Savjeta predstavljanjem projekata Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavljanjem aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te izlaganjima potpredsjednika Savjeta. 
Sjednica završava raspravom i usvajanjem zaključaka.

Gošća Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne urednice Mirjane Šimunović bila je Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, a razgovor s njom možete poslušati na priloženoj poveznici.

Radio HB - Ivana Perkušić
» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.