Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] SOS Dječja sela BiH - jamac bezbrižnog odrastanja djece bez roditeljske skrbi

Objavljeno 06.11.2018. 13:12

"SOS Dječja sela – SOS Children's Villages – SOS Kinderdorf International" međunarodna su organizacija koja već 69 godina djeluje u 134 zemlje diljem svijeta, na svih 5 kontinenata pružajući potporu ponajprije djeci bez roditeljske skrbi kroz obiteljski model skrbi, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja obitelji, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama.

SOS Dječja sela dolaze u BiH 1994. godine. Prvi programi su bili usmjereni na potporu u hrani, lijekovima i novcu.

Potom su oformljeni SOS klubovi za djecu i mlade, a već 1996. godine počinje izgradnja i prvog SOS Dječjeg sela za djecu bez roditeljske skrbi. 

Danas, vodeći se potrebama zajednice, SOS Dječja sela BiH imaju najveći broj programa u regiji: dva SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici, Program jačanja oobitelji na šest lokacija, kao i Edukativne programe poput Programa za mlade, Centara za rani rast i razvoj, Europskog volonterskog servisa...

Obitelj, topli dom pun ljubavi i sigurnost - tri su stvari bez kojih se ne može zamisliti svakodnevni život. 

Nažalost, u današnje vrijeme sve je više djece o kojima nema tko brinuti. Nezbrinutim mališanima ljubav, dom i sve ostalo ključno za bzbrižno odrastanje pružaju Dječja sela.

Trenutačno SOS Dječja sela postoje u Sarajevu, Gračanici, Mostaru, Goraždu, Srebrenici, Maglaju i Tuzli, a plan ove organizacije je da kroz alternativne oblike brige podrže što veći broj djece bez roditeljske skrbi.


O SOS Dječjim selima BiH razgovarali smo sa savjetnicom za projekt Jačanja obitelji – SOS dječja sela BiH Berima Haćam.


RADIO HB - Berima Haćam

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.