Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Kiseljaku večeras otvaranje prodajne izložbe slika fra Petra Perice Vidića

Objavljeno 01.11.2018. 15:07

U kripti župne crkve u Kiseljaku, nakon večernje mise u 18 sati, bit će upriličeno otvaranje izložbe autora Fra Petra Perice Vidića, koji je ove godine napunio 80 godina plodotvornog života i 65 slikarskog rada.
Izložba je svojevrstan presjek njegovog slikarskog opusa, od najranijih radova naslikanih za vrijeme školovanja u gimnaziji i za vrijeme studija filozofije i teologije pa do najnovijeg ciklusa radova naslikanih ove godine.
Fra Vidić samostalno izlaže od 1980. godine i dosad je imao više od 100 izložbi. 
Fra Petar Perica Vidić je rođen 1938. godine u Sarajevu. Osnovnu školu završio je u Sarajevu, u klasičnu gimnaziju u Visokom. Studij filozofije i teologije završava na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.
Nakon toga 1965. i 1966. godine radi u ateljeu akademskog slikara Stane Kregara u Ljubljani. U ljeto 1966. godine odlazi u Beč gdje pohađa Akademiju likovnih umjetnosti, grafički odsjek, u klasi prof. Maxa Melchera.
Od 1970. predavao je likovnu umjetnost, a kasnije i povijest umjetnosti na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Obnašao je mnoge dužnosti u svojoj zajednici. Od 2000. godine je predsjednik ogranka Matice hrvatske u Sarajevu. Od 1995. godine je član ANU BiH. 
Imao je više od 60 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a izlagao je i na brojnim zajedničkim izložbama.
Dobitnik je značajnih nagrada i priznanja.

U povodu večerašnjeg otvaranja izložbe u Otvorenom programu radija Herceg-Bosne, urednica Julija Gubeljić ugostila je župnika Župe svetog Ilije Proroka, Kiseljak, fra Zorana Vukovića, a razgovor s njim možete poslušati na priloženoj poveznici.

Radio HB - fra Zoran Vuković

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.