Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Konačni prijedlog Zakona o hrvatskoj Matici iseljenika u proceduri u Hrvatskom saboru

Objavljeno 12.10.2018. 09:26

U saborskoj proceduri je Konačan prijedlog zakona o hrvatskoj Matici iseljenika. Ovim se Zakonom uređuju osnivačka prava, ustrojstvo, djelatnost, upravljanje i nadzor nad radom Hrvatske matice iseljenika.


Matica djeluje pod nazivom: Hrvatska matica iseljenika. Sjedište Matice je u Zagrebu.  Djelatnost  je očuvanje i razvoj hrvatskog nacionalnog, jezičnog i kulturnog identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske.


U obavljanju djelatnosti Matica: organizira i provodi kulturne, znanstvene, obrazovne, športske, nakladničke, informativne i ostale aktivnosti u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, namijenjene Hrvatima izvan Republike Hrvatske - izdaje časopise, knjige, druge publikacije i audio-vizualna djela - organizira kulturne, umjetničke i športske priredbe od značaja za Hrvate izvan Republike Hrvatske - njeguje i potiče suradnju s Hrvatima izvan Republike Hrvatske u području svog djelovanja.  


Drugo čitanje  Zakona o hrvatskoj Matici iseljenika obavljeno je  10.10. 2018. god. u Hrvatskom saboru.

Cijelu raspravu iz Hrvatskog sabora možete poslušati na priloženoj poveznici.Radio HB - Rasprava o Konačnom prijedlogu zakona o Matici iseljenika u Hrvatskom saboru» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.