Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Andaluzija pomaže Mostaru u razvoju turističkih kapaciteta

Objavljeno 03.04.2018. 14:24

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predstavnici Vlade HNŽ-a, među kojima je bio i županijski ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović primili su u utorak izaslanstvo Vlade Andaluzije iz Španjolske, predvođeno ministrom turizma Franciscom Javierom.

 Nakon prijema, predstavnici Vlade Andaluzije predstavili su projekt ''Andaluzija, tvoji korijeni'' koji je uradila Susan Ibanez Rosa.

 Ministar turizma Javier kazao je kako predstavnici Andaluzije i Španjolske s Mostarom imaju posebne veze.

 - Predložili smo suradnju koju smo raspoloženi realizirati s domaćom upravom i društvom kako na ekonomskom tako i na društvenom razvoju Mostara, baziranom na turizmu - rekao je ministar.

 Istaknuo je kako se turizam snažno oslanja na društvene i kulturne korijene ovog područja.

 - Naša ponuda se odnosi kako na javni tako i na privatni poduzetnički sektor, koji podjednako trebaju nositi razvoj strateškog plana uz pomoć Vlade Andaluzije za razvitak turizma – ustvrdio je ministar Javier.

 Dodao je kako se strateški plan treba sastojati od precizne analize trenutnog stanja, odnosno pravljenja popisa domaćih resursa koji bi se mogli razvijati u oblasti turizma, a kako bi mogli dovesti do održivog turizma koji razvija ekonomiju, donosi dodatno bogatstvo, vrijednost i stvara radna mjesta.

 - Imajući u vidu administrativne razlike u odnosu na Andaluziju i Mostar, htjeli smo pružiti mogućnost Mostaru da razvije nove turističke proizvode bazirane na već postojećim resursima, u skladu s onim što sada traže turisti - kazao je Javier.

 Po njegovim riječima, turisti više ne žele vidjeti i posjetiti, oni žele proživjeti turističko odredište u koje su došli.

 - Želimo da Mostar razvije kapacitet koji već ima i razvijaturizam u tom pravcu - zaključio je.

 Mostarski gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo posjetom andaluzijskog ministara Mostaru, istaknuvši kako je na poticaj Europske unije Andaluzija dobila zadaću da pomogne Mostaru u razvoju turističkih kapaciteta.

 - Na osnovu iskustava Andaluzije želimo napraviti bolju strategiju za razvoj turizma, osigurati više radnih mjesta te više turističkih sadržaja u Gradu Mostaru – rekao je Bešlić.

 Ustvrdio je kako je važno da se u cjelokupan projekt uključe javni i privatni sektor jer, kako je kazao, zajedničkom sinergijom mogu se napraviti dobri rezultati i poticaji za bolju budućnost.

 - Vidjeli su sve što mi imamo od turističkih potencijala. Njihova želja je da mi sami radimo, a da nam oni budu supervizori, odnosno oni koji će nam dodavati ili oduzimati, te svojom iskustvom doprinijeti da naša strategija razvoja turizma bude što kvalitetnija - kazao je mostarski gradonačelnik.


AUDIO


» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.