Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Čović: Želja je Hrvatima ponovo birati predstavnike

Objavljeno 23.03.2018. 13:55

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, nakon sjednice Predsjedništva stranke, koja je bila posvećena izborima potvrdio je da su usvojeni ključni dokumenti i definirana izborna tijela, za predstojeće opće izbore u listopadu 2018. godine. 

"Završena je sjednica Predsjedništva HDZ. Posvetili smo je izborima u BiH. Nećemo pasti u napast da razgovaramo o izborima, a da smo daleko od izmjena Izbornog zakona. Danas smo usvojili ključne dokumente, definirali izborna tijela, izborni stožer, razgovarali smo o svemu što trebamo raditi", rekao je Čović u obraćanju. 

Čović je kazao i to da će na Središnjem odboru danas bitiusvojen osnovni dokument strategije vezane za izbore 2018. godine. 

"Podesit ćemo sve što smo stavili ispred sebe, kao stranka, da možemo realizirati, da možemo aktivnosti na terenu prepoznati dinamično, s ciljem da odgovorimo na sva iskušenja koja stoje, i da HDZ sa svojim partnerima uvjerljivo dobije izbore", izjavio je Čović. 

On je istaknuo da je bitno provesti odluku Ustavnog suda i izabrati legitimne predstavnike hrvatskog naroda i da hrvatski narod bira svoje predstavnike. 

Također, kazao je da se sve promjene moraju dobiti u parlamentarnoj većini - i svi dogovori su dobro došli. Istakao je Čović da nema potrebe tumačiti odluke pojedinih tijela. 

"Odluka Ustavnog suda je odluka Ustavnog suda. Mi je moramo provesti. HDZ nema što tumačiti, nego treba provesti odluku. Jasno je kazano - na svim administrativnim razinama vlasti. Mi trebamo naći rješenje koje neće biti kočnica da se izbori održe i implementiraju rezultati",izjavio je Čović. 

O Izbornom zakonu je kazao da je dobro došla svaka pomoć od Inzka i drugih institucija, ali da se dogovor mora postići isključivo u institucijama BiH.


DRAGAN ČOVIĆ AUDIO


» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.