Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Skup u Neumu: Rješenje hrvatskog pitanja za europsku BiH

Objavljeno 15.03.2018. 11:28

U Neumu je utijeku znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu“. Dvodnevni skup se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, a u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u BiH, Rektorskog zbora Republike Hrvatske, Sveučilišta u Mostaru, Odjela za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH te Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je naglasio da jednakopravnost svih naroda u BiH treba biti odgovor na europsko i sva druga pitanja. 

DRAGAN ČOVIĆ AUDIO

Rektor mostarskog Sveučilišta Zoran Tomić je u uvodnom obraćanju kazao da je akademska i sveučilišna javnost duboko zainteresirana dati svoj doprinos u promociji europskog puta naše zemlje. 

ZORAN TOMIĆ AUDIO

Vlado Guberac, predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske je kazao da Hrvati BiH imaju jedan cilj, a to je biti dio zajednice jednakopravnih naroda, što im i pripada. 

VLADO GUBERAC AUDIO

Akademik Jakov Pehar, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u BiH je izrazio nadu da će skup iznjedriti ideje koje će učiniti da status hrvatskog puka u BiH bude poboljšan.

JAKOV PEHAR AUDIO

  

 


» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.