Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] 24. obljetnica II. gardijske brigade HVO-a: “Mi smo za vas dali svoju krv”

Objavljeno 16.12.2017. 10:42

U Vojarni Stanislav Baja Kraljević u Mostaru svečano je obilježena 24. obljetnica II. gardijske brigade HVO-a, jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane. 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim pripadnicima HVO-a, a potom je u kapelici sv. Ivana Krstitelja misu služio vojni kapelan don Jakov Pavlović. Uz članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika brigade, veterana, predstavnika HNS-a, braniteljskih udruga HVO-a, obljetnici su nazočili brojni gosti i uzvanici. 

Prigodne riječi u znaku prisjećanja na herojski ratni put II. gardijske brigade HVO-a, njezina ustroja i postignuća te čestitkama za obljetnicu postrojbe, uputili su zapovjednik 1. pješačke gardijske pukovnije OS-a BiH brigadir Slaven Galić, pomoćnik zapovjednika Operativnoga zapovjedništva OS-a BiH brigadni general Ivica Jerkić i ratni zapovjednik 2. gardijske brigade HVO-a general zbora Stanko Sopta. 

Kad je prije 20 godina biskup Ratko Perić posvetio i blagoslovio ovu kapelu, obratio se na koncu bojovnicima, obiteljima poginulih i mnoštvu puka ministar obrane RH Gojko Šušak i održao najkraći, ali i najsadržajniji  govor. Gledao je sponosom u sve nas i rekao: NE BOJTE SE! 

Evo, 24 godine poslije i ja želim to isto ponoviti: NE BOJTE SE! Toliko je krvi i znoja, toliko muke i patnje uloženo u našu slobodu da se ne smijemo i ne trebamo bojati. Naši nas poginuli s neba sokole i vele: “Mi smo za vas dali svoju krv”, rekao je general zbora Stanko Sopta u svojemu obraćanju.


24. OBLJETNICA

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.