Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Javne institucije i nevladine organizacije na raspravi o Nacrtu proračuna Grada Mostara

Objavljeno 13.12.2017. 11:56

Na Javnoj raspravi o Nacrtu proračuna Grada Mostara za 2018. godinu raspravljalo se o ključnom dokumentu grada na Neretvi, koji se zbog nepostojanja Gradskog vijeća donosi na drugačiji način nego u bilo kojoj drugoj lokalnoj samoupravi. 

Izloženi nacrt iznosi 46 milijuna KM, što je za devet milijuna manje nego je iznosio rebalans Proračuna za 2017. godinu. 

U uvodu rasprave mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je kazao kako grad u skladu s svojim sredstvima nastoji ispuniti svoju misiju, izmiriti zakonom predviđene obaveze te onda ako bude mogućnosti za nešto dodatno, time i bolje. 

Bešlić je podcrtao i kako se ne zna sa sigurnošću tko će donijeti proračun, jer se čeka odluka Federalnog parlamenta. Podsjećamo, svih ovih godina bez postojanja Gradskog vijeća proračun je donošen potpisom gradonačelnika i šefa odjela za financije, uz raniju odluku entitetskog parlamenta. 

Nakon obraćanja glavne gradske savjetnice Radmile Komadine i šefa Odjela za financije, koji su pojasnili modalitete izrade proračuna i karakteristike aktualnog nacrta, riječ su dobili brojni predstavnici javnih institucija i nevladinih organizacija.

 

GRAD MOSTAR

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.