Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Vlada HNŽ-a izdvojila 400 tisuća maraka za stambeno zbrinjavanje branitelja

Objavljeno 12.12.2017. 14:53

U Ministarstvu za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije su potpisani ugovori o namjenskom korištenju sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja i članova njihove obitelji na području HNŽ-a. 

Riječ je o jednokratnoj bespovratnoj dodjeli sredstava za rješavanje stambenih potreba branitelja i članova njihove obitelji koju dodjeljuje Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a, a radi se o iznosima od 2000 do 7000 maraka.

Po riječima županijskog ministra za pitanja branitelja Olivera Solde, ukupan iznos koji će Ministarstvo ove godine potrošiti za stambeno zbrinjavanje branitelja je 400.000 maraka. 

Utvrdio je kako su ta sredstva nedostatna da se zadovolje sve potrebe, ali su proračunska sredstva toliko dozvoljavala. 

U povjerenstvu koje je odlučivalo o podnesenim aplikacijama sudjelovalo je 11 članova, i to troje pravnika te osam članova udruga (iz komponente HVO i Armije BiH), dok su stručnu procjenu na terenu odrađivali građevinski inženjeri. 

Ministar Soldo dodao je kako je sedam žalbi usvojeno i one će se dalje rješavati kroz rebalans proračuna HNŽ-a, a pozitivno su riješeni zahtjevi još deset obitelji putem posebnih odluka Vlade HNŽ-a. Riječ je o korisnicima čije aplikacije nisu bile potpuno, ali su im sredstava žurno potrebna za stambeno zbrinjavanje. 

Kroz odluku županijske Vlade Ministarstvo će u stambenom zbrinjavanju podržati još 11 branitelja, najavio je ministar Soldo. 

Dodao je kako će se novim zakonom za pitanja branitelja, koji je već u proceduri, otvoriti mogućnost sadašnjim aplikantima i svima drugima koji u nisu u potpunosti sanirali štetu na svojim domovima, a aplicirali su na ranije natječaje Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ, da mogu ponovno aplicirati za razliku sredstava potrebnih za dovršetak radova.


OLIVER SOLDO

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.