Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Jakov Ivanković: Završena najsjevernija dionica autoputa između Svilaja i Odžaka

Objavljeno 12.12.2017. 14:43

Deset kilometara moderne autoceste koja Bosnu i Hercegovinu spaja s Europskom unijom, preko dionice Svilaj Odžak, najsjevernijeg dijela Koridora 5c, službeno je završeno.

Do završetka izgradnje mosta Svilaj i graničnog prijelaza, ovaj dio je pušten na korištenje lokalnom stanovništvu. 

Ravnatelj poduzeća Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić na otvaranju je kazao da će ovaj dio koridora znatno rasteretiti saobraćaj u Odžaku, ali da će pravu vrijednost dobiti tek izgradnjom graničnog prijelaza i mosta Svilaj. 

Načelnik Općine Odžak Jakov Ivanković je kazao da ovaj dio predstavlja najsjeverniji dio autoceste na Koridoru 5c u BiH te da ima strateški značaj za izgradnju cjelokupnog autoputa. 

"Autocesta na Koridoru 5c će dobiti svoj značaj tek nakon što bude izgrađena u cijelosti, od Bijače do Svilaja te će tada promet na svim dionicama biti uvećan, jer će privući i dio lokalnog i regionalnog prometa", naveo je u razgovoru za Radio Herceg Bosne. 

Izgradnja ovog mosta, kao i graničnog prijelaza, koji je u tijeku, ubrzat će protok roba i putnika između BiH i Hrvatske. Za ovaj infrastrukturni projekt WBIF je prvi put u ovom dijelu Europe odobrio bespovratna sredstva u visini 17,5 milijuna eura.


JAKOV IVANKOVIĆ

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.