Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Šeks: U knjigama su prikazane neprilike koje obuhvaćaju najteže razdoblje nove hrvatske povijesti.

Objavljeno 14.11.2017. 10:35

Knjiga "Državni udar'' - Kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatska politika prema BiH (prvi i drugi dio), autora Vladimira Šeksa, predstavljena je u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Šeks je kazao kako je riječ o knjigama koje predstavljaju njegov pokušaj da s jedne povijesne distance, uzimajući u obzir razne autore, prikaže prilike ili bolje rečeno neprilike koje su povezane s 1993. i 1994. godinom, a koje obuhvaćaju jedno od, kako je kazao, najtežih razdoblja hrvatske najnovije povijesti.

Posebno se istaknuo osvrt na ulogu hrvatske državne politike prema BiH na hrvatsko-muslimanski rat 1993. godine, a sve u svjetlu objave presude Haaškog suda u slučaju Prlić i ostali koja je zakazana za 29. studenoga ove godine.

Ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž u izjavi za novinare je kazao kako knjige Vladimira Šeksa obrađuju hrvatsku politiku devedesetih godina prema BiH.

Predstavljači su bili izv. prof. dr. sc. Ivica Miškulin na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, doc. dr. sc. Dinko Čutura, ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva, prof. ddr. sc.Miljenko Brekalo, voditelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Centar Osijek, Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i autor knjige dipl.iur. Vladimir Šeks.


Željko Raguž

Miljenko Brekalo

Ivica Miškulin

Dinko Čutura

Vladimir Šeks

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.