Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Lutkarsko kazalište slavi 65. rođendan

Objavljeno 13.11.2017. 13:00

U povodu obilježavanja 65. godišnjice postojanja i djelovanja, Lutkarsko kazalište Mostar priredilo je bogat program za najmlađe. Obilježavanje će započeti u utorak, 14. studenoga, u 18 sati, otvaranjem izložbe lutaka akademske slikarice Ivane Radić i predstavljanjem fotomonografije 'Šareni lutkarski vremeplov (2007.-2017.)', u gornjoj galeriji kraljice Katarine u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, rečeno je na konferenciji za novinare u Mostaru.

Za 19 sati planirano je otvaranje Međunarodne lutkarske revije predstavom 'Deveta ovčica' Dječjega kazališta 'Branko Mihaljević' iz Osijeka, koja će biti prikazana u renoviranoj dvorani Lutkarskoga kazališta Mostar, a za koju su karte već rasprodane. Pored kazališta iz Osijeka, na Međunarodnoj reviji sudjelovat će i lutkari iz Sarajeva, Karlovca, Pečuha, Kragujevca i Banje Luke.

Tako će u srijedu, 15. studenoga, od 18:30 sati biti izvedena predstava 'Najbolji prijatelji' Gradskog kazališta 'Zorin dom' Karlovac, dok će u četvrtak, 16. studenoga, u istom terminu, Hrvatsko kazalište Pečuh izvesti predstavu 'Guliver među lutkama'.

U subotu, 18. studenoga, Lutkarsko kazalište Mostar izvestće predstavu 'Bajka o sreći' od 11 sati.

Ponedjeljak, 20. studenoga, rezerviran je za školarce za koje će Pozorište mladih Sarajevo izvesti predstavu 'Mali Muk', dok će u utorak, 21. studenoga, Pozorište za decu Kragujevac izvesti predstavu 'Basne iz senke'. U četvrtak, 23. studenoga, od 18:30 sati, na rasporedu je 'Folklornamagija' Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

Sve predstave održavat će se u dvorani Lutkarskog kazališta Mostar, nakon čega slijedi kreativno druženje djece i glumca-lutkara Ivana Nevjestića i akademske slikarice Ivane Radić.

Prilog pripremila Ivana Marić.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.