Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Eurowings: Mostar se povezuje s Düsseldorfom i Stuttgartom

Objavljeno 31.10.2017. 10:29

Zračna kompanija "Eurowings" započinje letove iz Mostara 16. svibnja 2018. godine, a letjet će se dva puta tjedno u Düsseldorf i Stuttgart. 

Prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom.

Cijena avionske karte odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura. 

Grad Mostar je putem Facebook glasovanja 'You wote – We fly', koje je provela zračna kompanija Eurowings, izabran za novo odredište te kompanije za 2018. godinu. 

Grad Mostar su tim povodom posjetili predstavnici Eurowingsa, Ivan Oreč, menadžer za razvoj mreže i Markus Leopold, regionalni menadžer njemačke aviokompanije. 

Kako je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao menadžer za razvoj mreže Eurowingsa Ivan Oreč, očekuje se da će kroz mostarsku zračnu luku u godinu dana proći dodatnih 60.000 putnika. 

Oreč je također istaknuo kako je kampanju koju je Eurowings provodio na društvenim mrežama u 10 dana pratilo oko 7 milijuna ljudi, te da je isto toliko ljudi čulo za Mostar. Po Orečovim riječima, uvođenje spomenutih linija iz Mostara donijet će i novih 45 radnih mjesta.

Regionalni menadžer Eurowingsa Markus Leopold kazao je kako će se putnici moći iz Düsseldorfa i Stuttgarta konektirati za 110 različitih destinacija. 

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je kako sa spomenutom zračnom linijom Grad Mostar planira graditi svijetlu budućnost kada je riječ o turizmu. Grad će, prema Bešlićevim riječima, snositi troškove promotivnog leta za pripadnike 'sedme sile'. 

Ravnatelj Zračne luke Mostar Marin Raspudić kazao je kako je Zračna luka u Mostaru spremna za nove linije. "Dolazak Eurowingsa puno znači za Zračnu luku Mostar, za regiju, za grad , Hercegovinu i za BiH", kazao je Raspudić. 

Pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i turizma Hercegovačko-neretvanske županije Nazif Nezirić također je naveo kako će uvođenje spomenutih linija iz Mostara uveliko doprinijeti razvoju turizma, istaknuvši kako će se prihodu od turizma povećati za 20 posto.


EUROWINGS

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.