Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

U HERCEGOVINI VELIKI POTENCIJAL ZA DRVNU INDUSTRIJU

Objavljeno 06.10.2016. 11:11

U Mostaru je u četvrtak 6. listopada održana konferencija ''Centar izvrsnosti za drvo – korak do EU sredstava i izazovi i prilike drvne industrije BIH''.
Cilj konferencije koju organizira Drvni klaster Hercegovine jeste osigurati interakciju između nadležnih institucija, sektorskih asocijacija, klastera, nevladinog sektora i interesnih skupina kako bi se naglasila važnost šumarstva i drvne industrije u BIH, te zajednički pokušali riješiti ključne izazove u drvnoj industriji, a to su nedostatak Zakona o šumama na županijskoj i federalnoj razini i neadekvatno školovanje specijaliziranog kadra potrebnog u ovom sektoru. 

Na konferenciji koja je održana u Hotelu Mostar sudjelovali su eminentni i poznati stručnjaci iz Hrvatskog drvnog klastera, Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK, Agencije za investicije i konkuretnost Hrvatske, vodećeg proizvođača kogenerativnih postrojenja Polytechnik Austrija, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta BiH, ŠGD Hercegbosanske Šume, Gospodarske Komore FBIH, Vanjskotrgovinske komore BiH, kao i nadležne županijske institucije, visokoškolske ustanove i razvojne agencije, kojima se želi promovirati ideju osnivanja Centra izvrsnosti za drvo-korak do EU sredstava. U našem tonskom zapisu poslušajte što su o potencijalima drvne industrije i važnosti održane konferencije kazali njezini sudionici.

Prilog pripremila Ines Kolobara

KONFERENCIJA DRVNI KLASTER

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.