Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU FILOZOFSKOG FAKULTETA I RADIJA HERCEG BOSNE

Objavljeno 11.05.2016. 13:27

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Radio Herceg Bosne uspostavili su suradnju o praktičnom radu za studente. Sporazum su potpisali dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i ravnatelj Radija Herceg Bosne Stipo Galić. U prostorijama Radija Herceg Bosne studenti koji studiraju na Filozofskom fakultetu na Studijima novinarstva i odnosa s javnošću objavljivat će novinarske priloge. Dekan Tomić je istaknuo da je čarobnjaštvo bilo održati sve ove godine Radio Herceg Bosne, svjestan te težine „sretan sam da možemo potpisat jedan ovakav sporazum.“„Sporazum će omogućiti našim studentima, djelatnicima da surađuju i rade, da vježbaju i uče na Radiju Herceg Bosne od profesionalaca koji na najbolji način mogu zaokružiti ono što jedna profesija u sebi nosi, profesija novinarstva“, objasnio je dekan Tomić.

Ravnatelj Radija Herceg Bosne Stipo Galić je naglasio kako je današnje potpisivanje sporazuma formalan čin  jedne 23- godišnje suradnje i da će kao i do sada podržavati studentski radio Treći. „Od osnivanja Radija Herceg – Bosne do danas, neću pogriješiti ako kažem, prošlo je oko 200 mladih ljudi, studenata, a kasnije i novinara sa Sveučilišta kroz naš radio, bilo kroz praktični dio ili u okviru prvog radnog iskustva pa i danas na takav način radi 10-ak naših mladih kolega“, rekao je ravnatelj Galić.


Cilj ove suradnje je jačanje zajedničkog doprinosa Filozofskog fakulteta i Radija Herceg  Bosne razumijevanju, promociji i primjeni modernih tehnologija u nastavnom procesu, organizaciji studentske prakse studenata Studija novinarstva i odnosa s javnošću prema ukazanoj potrebi Fakulteta, razvoju nastavnih aktivnosti, poticanju razmjene informacija i medijskih sadržaja i podizanju kvalitete obrazovnog sustava u cjelini. Dekan Tomić je naglasio da za ovaj sporazum za njega ima i emotivnu vrijednost jer je to radio na kojem je nekada radio. „Slobodno mogu reći da je ovaj medij do danas najviše doprinio afirmaciji istine, informiranosti, ali i hrvatskom identitetu u Bosni i Hercegovini“, rekao je dekan Tomić.

IZJAVE DEKANA ZORANA TOMICA I RAVNATELJA STIPE GALICA


» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.