Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] I u Županiji Središnja Bosna donesen proračun za ovu godinu

Objavljeno 14.01.2020. 15:39

Županija Središnja Bosna je šesta od ukupno deset županija u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Smještena je u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, a graniči s Hercegbosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Sarajevskom i Zeničko-dobojskom županijom i na sjeveru s Republikom Srpskom. 

Županijsko sjedište je u Travniku.


Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada Županije Središnja Bosna je potvrdila, a Sabor Županije 30. prosinca 2019. godine usvojio Prijedlog Proračuna ŽSB za 2020. godinu. 

Time je ispoštovana zakonska obveza usvajanja Proračuna kao temelja za zakonito i transparentno trošenje javnog novca.

Financiranje svih funkcija iz nadležnosti Županije u 2020. godini planirano je isključivo iz proračunskih, namjenskih i eventualno doniranih sredstava, što znači da u trenutku usvajanja Proračuna nije planirano kreditno zaduživanje Županije. 

Tijekom 2020. godine nastavlja se fiskalna politika Vlade Županije Središnja Bosna orijentirana na aktivnosti koje doprinose ekonomskom i socijalnom jačanju Županije kroz provedbu mjera fiskalnog konsolidiranja prihoda i rashoda u Proračunu Županije, te smanjenje sivog gospodarstva.


Kolegica Olivera Dimač u programu Radiotelevizije Herceg-Bosne ugostila je predsjednika Sabora Županije Središnja Bosna, Josipa Kvasinu, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


RTV HB - Josip Kvasina


» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.