Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Savjeti za detoksikaciju nakon blagdana

Objavljeno 13.01.2020. 17:25

Kao svake godine, blagdani nam, osim lijepih užitaka u hrani i obiteljskom okruženju donose i nešto manje ugodne trenutke. 

Zbog prevelike količine hrane, šećera i alkohola javljaju se poteškoće kao što su problemi s probavom, želucem, kožom tj. tenom i zglobovima. Tijelo je potrebno ponovno vratiti u njegovu prirodnu rutinu i harmoniju.

Čišćenje organizma ili detoksikacija dva su jednaka pojma kojima označujemo proces uklanjanja štetnih tvari iz organizma. Prije svega, učinkovito je za uklanjanje otrova iz jetre i bubrega. Govorimo o procesu uklanjanja štetnih tvari iz krvi. 

Detoksikacija je sasvim normalan proces u tijelu u kojem se toksini uklone ili neutraliziraju kroz debelo crijevo, jetra, bubrege, pluća, limfne žlijezde i kožu.

Svoje tijelo možete očistiti kada god želite, odnosno kada vam je potrebno. Čišćenje organizma se preporučuje nakon blagdana zbog povećanog unosa hrane, šećera i alkohola, kao i u proljeće kako biste očistili organizam od zimske masne i teške hrane i pripremili ga na unos sezonskog voća i povrća te ga opskrbili vitaminima i mineralima.

Gošća u programu Radija Herceg-Bosne, kolegice Anite Mikulić bila je nutricionistica Marijana Zubac, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Marijana Zubac

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.