Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održan "Susret ljubuških gospodarstvenika 2019."

Objavljeno 04.12.2019. 15:09

Na susretu ljubuških gospodarstvenika u hotelu Bigeste prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Nevenka Barbarića da se oformi Inicijativni odbor koji će pripremiti teren za uspostavljanje udruge koja će okupljati ljubuške poslodavce.
Inicijativni odbor ima zadaću u roku od 60 dana napraviti akte i pripremiti izbornu skupštinu Udruge ljubuških poslodavaca.
Članovi inicijativnog odbora su Zoran Vukšić, Miro Rupčić, Mladen Džajić, Tonćo Vukojević, Dragan Pavlović, Stipe Primorac i Vedran Markotić.
Uspostavljanjem Inicijativnog odbora završen je formalni dio sinoćnjeg susreta gospodarstvenika u hotelu Bigeste, a nakon toga okupljeni su prošetali do Zimskog grada.

Uoči glasanja za Inicijativni odbor, gradonačelnik Nevenko Barbarić održao je zanimljiv govor o stanju gospodarstva u Ljubuškom. 

Govorio je o projektima koje je Grad Ljubuški proveo u godini koja je na izmaku, o tome što sve planiraju u nadolazećoj 2020. godini, osvrnuo se na razne teme iz sfere gospodarstva, odlazak mladih, stanje radne snage, uvjete investiranja…

RTV HB - Susret gospodarstvenika u Ljubuškom


Nakon gradonačelnika, šef Službe za gospodarstvo i financije grada Ljubuški Stipe Bubalo je govorio o usvojenom rebalansu proračuna za 2019. godinu te o prijedlogu Proračuna za 2020. koji je trenutno na javnoj raspravi.
Predavanje o aktualnoj gospodarskoj situaciji o BiH održao je prof. Nikola Papac.
O stanju u državi i stanju u gospodarstvu iz perspektive poslodavca govorio je Ante Tomić, vlasnik tvrtke AT Kerametal.
Nakon svih izlaganja, gradonačelnik Barbarić je inicirao uspostavljanje Udruge koja će okupljati ljubuške poduzetnike.

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.