Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održana komemoracija za pokojnog generala Dragana Ćurčića

Objavljeno 02.12.2019. 19:09

Komemoracija za pokojnog generala Dragana Ćurčića održana je danas u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. 

Na komemoraciji se, pored obitelji Ćurčić, okupio veliki broj prijatelja, suboraca, pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske vojske te dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u obraćanju je izrazio sućut obitelji i kolegama.
-General Dragan Ćurčić svoje posebno mjesto u našem hrvatskom narodu na osobit način gradi zadnjih tridesetak godina, godina svekolikih iskušenja, kada početkom Domovinskog rata staje u obranu svoga naroda i domovine. Koristeći svoje obrazovanje i iskustvo, na raspolaganju je vojnom i političkom stožeru našeg naroda u obrani stoljetnih prostora. Kroz užase rata i iskušenja tog vremena general Ćurčić u Hrvatsko vijeće obrane unosi sve ono što je viteško i dobro u osobi čovjeka koga ste morali poštovati. 

Razmjenjujući osjećaje o pokojnom Draganu dobit ćete jasnu sliku domoljuba, časnog zapovjednika i uvijek čovjeka. Ponosnog i principijelanog stava bez obzira govorimo li o vremenu užasa rata ili ovog nesavršenog mira kojeg baštinimo", kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović. 


"Odanost ideji služenja svom narodu, osobito je dominirala u traženju puta jačanja zajedništva  unutar hrvatskog naroda. Kada general Ćurčić, naš Dragan, svojim poslanjem i ogromnim iskustvom, postaje predvodnikom uvezivanja različitih pristupa u traženju puta za ostvarivanje potpore i  ravnopravnosti našeg naroda u BiH. 

Stoga, možemo biti ponosni na našeg Dragana i njegovo ovozemaljsko životno djelo, kako vi kao dio obitelji draga Marija, tako i mi kao oni koji smo dijelili manji dio njegovog života. 

Upravo taj ponos nam može dati snage i dodatne vjere, kada odlaze najveći među nama. Vrijednosti koje nam je Dragan ostavio neka nas ispune i obvežu u daljnjem traganju za najboljim putem za naš narod u vremenu u kojem neće nedostajati iskušenja svima nama.
Dragi Dragane, dragi prijatelju, koliko god da je tvoj odlazak za sve nas došao iznenađujuće rano, ostavio si nam bogatstvo dobrote i ljudskosti, na što osobito u ovoj neizmjernoj tuzi tvoja Marija, Marta i Mladen mogu biti beskrajno ponosni", kazao je na kraju obraćanja predsjednik Čović. 


Od generala Hrvatskog vijeća obrane Dragana Ćurčića, oprostili su se: Davor Đugum, predsjednik Udruge pripadnika postrojbe HVO „PPN Ludvig Pavlović“ general pukovnik Krešimir Ćosić, u ime hrvatskog generalskog zbora RH i ministra branitelja vlade RH gosp. Tome Medveda i general pukovnik Ivica Jerkić, u ime Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.  

Na priloženoj poveznici poslušajte cijelu komemoraciju generalu Draganu Ćurčiću.


Radio HB - komemoracija generalu Ćurčiću

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.