Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Ugostili smo predstavnike Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH

Objavljeno 15.11.2019. 19:50

Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH poziva na otvaranje izložbe 93/94 Bosiljka Kožula, bivšeg logoraša i člana udruge u ponedjeljak 18. studenog u 18:00 sati u Maloj galeriji kraljice Katarine u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.  

Na izložbi će biti predstavljeni radovi bivšeg logoraša Bosiljka Kožula koji su nastali u vrijeme njegovog zatočeništva u logoru „Muzej“ u Jablanici u periodu 1993-94. godine.

Bosiljko Kožul bio je samo jedan od oko 800 hrvatskih logoraša logora „MUZEJ“ ali njegova priča se razlikuje od ostalih.

U teškim momentima iskazao je svoju likovnu sklonost gdje likovnim jezikom  progovara o svome logoraškom iskustvu, svome viđenju rata, njegovim posljedicama i vizijom budućnosti. 

Njegovi crteži prizora iz logora su ujedno i dokumenti o logorašima logora „Muzej“ u Jablanici.


Gosti Jutarnjeg programa Radija Herceg-Bosne, urednice Julije Gubeljić bili su predstavnici Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH - predsjednik Karlo Marić, član Predsjedništva udruge Ronald Jarak i tajnik Vedran Šunjić. Najavili su otvaranje izložbe svog kolege Bosiljka Kožula, ali i predstavili rad svoje Udruge.


Razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Jutarnji program - Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.