Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Sastanak HDZ-a BiH i SNSD-a – Krajnje je vrijeme da formiramo Vijeće ministara BiH

Objavljeno 15.11.2019. 19:01

"Možda sam preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da formiramo Vijeće ministara BiH", rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a u Mostaru.
“Što se tiče suradnje, naše dvije stranke su se dogovorile da ovaj naš intenzitet prenesemo na sve razine i organizacije kako bi se otklonili problemi u pojedinim područjima. Prezadovoljni smo našim razgovorom i vjerujem da ćemo brzo biti u prilici da imamo Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu u punom kapacitetu”, rekao je Čović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik složio se u ocijeni sjajne suradnje dviju stranaka zbog suglasnosti o mnogim stvarima, procedurama i rješenjima.
“Imao sam priliku upoznati Čovićev tim s namjerama RS-a vezano za zaključke NSRS-a o kršenju Daytonskog sporazuma koje namjeravamo provoditi u dinamici koja bude realno moguća”, istaknuo je Dodik.

On je kazao da HDZ i SNSD imaju suglasnost o formiranju Vijeća ministara i da se oko toga nisu morali dogovarati ponovo.
Napomenuo je da s Čovićem slaže u svemu, a jedino ne dijeli optimizam oko brzog formiranja Vijeća ministara. 

"Volio bih da sam optimist poput Čovića, ali... Srest ćemo se ponovo, vjerujem u sljedećih 15 dana i pokušat ćemo sve završiti", rekao je Dodik.Na priloženoj poveznici poslušajte cijelu konferenciju za novinare koju su nakon sastanka održali čelnici HDZ-a Dragan Čović i SNSD-a, Milorad Dodik.


Radio HB - Čović / Dodik press

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.