Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] "General" otvara, a "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" zatvara Mostar Film Festival

Objavljeno 08.11.2019. 16:22

Ovogodišnji, trinaesti Mostar Film Festival održava se od 28. studenoga do 2. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a na njemu će biti prikazana najbolja filmska ostvarenja iz regije.
"Složili smo i ove godine zanimljiv program i obuhvatili od Makedonije do Hrvatske najbolja filmska ostvarenja koja će biti prikazana mostarskoj publici", kazao je ravnatelj Festivala Slaven Knezović.

Ovogodišnji Mostar Film Festival otvorit će film Antuna Vrdoljaka "General", koji je dio natjecateljskog programa, a posvećen je liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine.

Festival će 2. prosinca zatvoriti komedija "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" nakon čije će projekcije najboljim glumcima biti uručene nagrade "Stablo ljubav", replike skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

U petodnevnom programu ljubitelje filma očekuju natjecateljski i dokumentarni program, studentski program i obiteljski vikend, kao i brojne radionice, predavanja i zabavni program. 

U suradnji sa Sveučilištem u Mostaru bit će prikazan ciklus filmova pokojnog sveučilišnog profesora Vlatka Filipovića.
U konkurenciji će biti prikazano deset filmova među kojima najnoviji film o pokojnom glumcu Ivi Gregureviću "Prvi do srca - Ivo Gregurević", "Koja je ovo država" Vinka Brešana, "Šavovi" Miroslava Terzića, "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza, makedonski film "Bog postoji i zove se Petrunija" Teone Strugar Mitevske, crnogorski film "Između dana i noći" Andre Martinovića, kao i jedini bh. igrani film na ovogodišnjem festivalu "Sin" redateljice Ines Tanović.

Također će biti prikazan dokumentarac Zdenka Jurilja "Radio ganga" i dokumentarac Roberta Bubala "Bure Bareta", te dječji filmovi "Moj dida je pao s Marsa" i "Anka".


Na priloženoj poveznici poslušajte cijelu konferenciju za medije na kojoj je najavljen program 13. Mostar Film Festivala.

Radio HB - MOFF Press

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.