Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Zoran Cvjetković inicirao bratimljenje Arisa i Zrinjskog

Objavljeno 08.11.2019. 16:13

Hrvatski košarkaški klub ''Zrinjski'' i Košarkaški klub ''Aris'' iz Soluna od danas su i službeno bratski klubovi. 

Potvrđeno je to na konferenciji za medije, gdje su o suradnji među klubovima govorili izvršni dopredsjednik Zrinjskog Igor Marić te sportski direktor Arisa Zoran Cvjetković. 

"Čast mi je da u Mostaru možemo ugostiti čovjeka koji je napravio jedan veliki uspjeh u košarkaškom svijetu. Zoran je ušao u elitu košarke, prvo svojim igrama, a potom i time što je dobio funkciju u europskom velikanu, košarkaškom klubu koji se borio za europske titule i lideru košarke u Grčkoj, Arisu'', rekao je Marić.

Dodao je kako je ponosan na to što su Zrinjski i Aris dogovorili suradnju. 

Oduševljenje nije krio ni Cvjetković, koji je kazao kako se uvijek voli vraćati u Mostar. 

"Ja sam dijete Mostara, svoje prve košarkaške korake napravio sam u ovom klubu, igrao sam za Zrinjski, moji roditelji su odavde i nosim veliku ljubav prema ovom klubu. Aris je također jedan veliki klub i ovo su samo prvi kontakti suradnje naša dva kluba'', rekao je Cvjetković.


Kaže kako će se suradnja ogledati kroz nekoliko segmenata. 

''Suradnja će ići u smjeru sudjelovanja na turnirima prvog tima, kako u Solunu tako i u Mostaru, jer ja želim doći s timom u Mostar, da vide gdje su karijeru počeli veliki igrači poput Bojana Bogdanovića. 

Uspostavit ćemo suradnju i s mlađim pogonima, jer mladi u Mostaru imaju talent i treba im podrška. Također, tu ima i jako dobrih trenera i mi ćemo pomoći u tom smislu, odnosno u razmjeni iskustava trenerskog osoblja. 

Već su treneri Zrinjskog, odnosno mlađih kategorija ovoga kluba, dobili poziv da dođu na jednu utakmicu Arisa i upoznaju se s radom trenera mlađih kategorija'', poručio je Cvjetković.


Na kraju je Cvjetković dobio na dar dres Zrinjskog od Marića, koji se još jednom zahvalio Cvjetkoviću i poručio kako će Zrinjski u budućnosti nastaviti ovim putem, uspostavljanjem suradnje s klubovima izvan BiH, a već su u planu sastanci s Cedevitom i Olimpijom.


Na priloženoj poveznici poslušajte što su tijekom konferencije za novinare kazali Igor Marić i Zoran Cvjetković.


Radio HB - Press HKK Zrinjski

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.