Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Održan komemorativni skup u spomen na Božana Šimovića i stradale hrvatske branitelje

Objavljeno 08.11.2019. 16:00

U povodu obilježavanja 27. godišnjice pogibije Božana Šimovića, zapovjednika HVO-a, te u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima, u Zvirovićima je služena misa.

Cvijeće i svijeće, prije početka Svete mise, na spomen Križu, položili su izaslanstvo HNS-a, Grada Čapljina predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, Udruga P.P.N. ”Ludvig Pavlović”, načelnici općina Stolac i Čitluk s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, MZ Zvirovići, MZ Prćavci, djeca i učitelji OŠ Vladimira Pavlovića, Udruge ”Horizonti mira”, područne škole Zvirovići i Prćavci, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH.

”Na današnji dan, nakon 27 godina pogibije zapovjednika Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i devet hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz naše župe, kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci”, poručeno je na skupu.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen križa služena je Sveta Misa za sve branitelje koji su svoj život za domovinu dali u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu.
Na kraju je, u mjesnom groblju svetog Ivana u Zvirovićima, položeno cvijeće na grob Božana Šimovića.

Organizatori skupa odavanja počasti poginulim braniteljima u Zvirovićima bili su Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina i Mjesna zajednica Zvirovići/Prćavci, a pokrovitelj ove manifestacije je Grad Čapljina – gradonačelnik.


Za RTV HB su govorili Jakov Šimović Jakiša, Šimovićev brat i predsjednik Organizacijskog odbora obilježavanja, Vlado Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća HZ HB i general Dragan Ćurčić, a što su kazali poslušajte na priloženoj poveznici.


RTV HB - Obljetnica pogibije Božana Šimovića

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.