Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Djeci branitelja u HNŽ uručene odluke o dodjeli sredstava za upis na fakultete

Objavljeno 06.11.2019. 15:42

U namjeri da se skrb o braniteljskoj populaciji proširi na djecu branitelja, prije svega kroz potpore pri školovanju i upošljavanju, Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ po prvi put osiguralo je sredstva za subvencioniranje upisa na visokoškolske ustanove.
Po završetku procedure po javnom oglasu za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na olakšice kod plaćanja naknada u obrazovnim ustanovama, jučer je u prostorijama Ministarstva upriličen prijem predstavnika studenata koji ispunjavaju uvjete iz javnog oglasa.
Riječ je o studentima – djeci branitelja iz Domovinskog rata koji su redovito upisani u akademsku 2019./2020. godinu na javnim visokoškolskim ustanovama u HNŽ-u.

Iz tog ministarstva podsjećaju kako su za ovu namjenu u tekućoj godini osigurali sredstva u iznosu od 100.000 maraka, a odluke o dodjeli sredstava uručene su za ukupno 229 studenata preddiplomskih i dodiplomskih studija.

Sukladno Programu o izmjenama Programa utroška sredstava utvrđenih proračunom HNŽ-a za 2019. godinu, a s obzirom na raspoloživa sredstva na proračunskoj poziciji “Sufinanciranje plaćanja naknada u obrazovne ustanove”, za još 170 studenata koji su podnijeli prijave na javni oglas sredstva će biti realizirana putem Odluke Vlade HNŽ-a.

Ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ, Oliver Soldo izrazio je uvjerenje kako će djeca branitelja iz godine u godinu koristiti ovu pogodnost te poručio da potporu prihvate prije svega kao moralnu zadovoljštinu za žrtvu svojih roditelja iz vremena rata, a tek onda kao materijalnu korist.


Gost Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bio je ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Oliver Soldo

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.