Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Čapljina: Pripravnički staž započelo 49 vježbenika

Objavljeno 04.11.2019. 18:54

Danas je u Čapljini svoj radni staž započelo 49 pripravnika od čega 45 s višom i visokom stručnom spremom i četiri pripravnika sa srednjom stručnom spremom. 

''Gradska uprava Čapljina ulaganje u mlade ljude, obrazovanje, napredak naše mladosti upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih projekata'', ističu iz Grada Čapljine. 


Važnost stjecanja prvog radnog iskustva iznimno je važna odrednica u razvoju daljnje poslovne karijere. Vodeći se upravo time, Grad Čapljina već 11. godinu zaredom uspješno provodi projekt pomoći mladim ljudima kako bi kroz radni staž stekli potrebne preduvjete za budući stalni radni odnos kroz ''Program sufinanciranja mjera za prvo radno iskustvo''. 


Gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić se obratio pripravnicima, poželjevši im dobrodošlicu. 

U svom obraćanju istaknuo je važnost stjecanja prvog radnog iskustva, kao bitnu odrednicu za daljnju poslovnu karijeru. Pripravnici će u skladu sa svojim obrazovanjem obavljati pripravnički staž kroz posebne programe uz dodijeljene mentore. 

Kako je nezaposlenost veliki problem u BiH, Grad Čapljina kroz svijetli primjer mladim ljudima omogućava stjecanje prvog radnog iskustva koje će kasnije određivati i njihovu daljnju karijeru. 


Uz Gradsku upravu Čapljina, kao pravnog subjekta u čijoj je nadležnosti sufinanciranje pripravnika – vježbenika, odnosno isplaćivanje neto plaće, Federalni zavod za zapošljavanje djelomično financira doprinose. 

Pravni subjekt uključen u proceduru primanja velikog broja pripravnika – vježbenika je i Dječji vrtić Čapljina, priopćeno je iz Grada Čapljine.


Na priloženoj poveznici poslušajte što je u vezi današnjeg događaja kazao gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.


Radio HB - Prijam kod gradonačelnika Vidića

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.