Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] VI. Susret zborova održat će se 10. studenog na Humcu

Objavljeno 16.10.2019. 17:37

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH i Hrvatska kulturna zajednica u FBIH, 10. studenog 2019. godine organizira šesti Susret zborova. 

Ovogodišnji tradicionalni Susret održat će se u Crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara, koji su ključni za napredak i rad zborova. 

U posljednje vrijeme, na području Bosne i Hercegovine, pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav Susret koristan kako za njihovu promociju tako i za umjetnički kvalitet. 

Usto, susret zborova odlično je mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.


Svaka je skupina bila obvezna pripremiti dvije pjesme po osobnom odabiru koje će izvesti u programu susreta, te pjesme koje će svi zborovi zajedno pjevati na sv. Misi. 

Ovaj susret je ocjenjivačkog karaktera, a u komisiji susreta biti će stručnjaci iz područja zborskog pjevanja koji će svoja zapažanja iznijeti na okruglom stolu.

Gošća Jutarnjeg programa Radija Herceg-Bosne, urednice Julije Gubeljić bila je Marina Bazina, tajnik UHAKUD-a u BiH, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Jutarnji program - Marina Bazina

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.