Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Donorske kartice spašavaju živote! Potpisivanje sutra u Kiseljaku

Objavljeno 15.10.2019. 17:35

U povodu Europskog dana darivanja organa i zahvale donorima koji se odlukom Vijeća Europe održava polovinom 10. mjeseca Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Županije Središnja Bosna i Donorska mreža u BiH u Kiseljaku organiziraju javnu tribinu o temi "Darivanje organa - Novi život na dar".
Tribina će se održati u suradnji s Općinom Kiseljak i Domom zdravlja Kiseljak, 16.listopada 2019. u 18.30 sati u Hrvatskom domu /kino Kiseljak.
Na tribini će govoriti eminentni stručnjaci ovog područja poput dr. Lejle Hantalašević koja će govoriti o temi prevencije bubrežnih bolesti i liječenja dok će prof.dr.Halima Resić predstaviti stanje glede transplantacija bubrega u BiH i regiji.


Nazočni će imati priliku pogledati dva kratka dokumentarna filma "Život Poslije" i "Transplantacija srca uživo" kao i čuti stajališta vjerskih zajednica o donaciji i transplantaciji organa.
O moždanoj smrti i eksplantaciji organa govorit će dr. Nermina Rizvanović dok će značenje donorske kartice u BiH predstaviti predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Tomislav Žuljević. 

Naime, osim pitanja i rasprave, nakon tribine zainteresiranima će biti omogućeno i potpisivanje donorskih kartica.

Jer, 20 puta je veća šansa da će vam trebati neki od organa za transplantaciju nego da ćete biti darivatelji!
Jedna osoba može spasiti i 8 života nakon svoje smrti.


Gost Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bio je Tomislav Žuljević, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Tomislav Žuljević

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.