Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Granična policija BiH dobila od SR Njemačke specijalističku opremu za Antibombni tim

Objavljeno 14.10.2019. 18:41

Savezno ministarstvo za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke doniralo je specijaliastičku opremu Antibombnom timu Jedinice granične policije Aerodroma Sarajevo u vrijednosti 400.000 KM.
Tim je povodom ispred Glavnog ureda Granične policije BiH predstavljena specijalistička oprema koju je Antibombnom timu Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo doniralo Savezno ministarstvo za unutarnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke.
Veleposlanica SR Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber naglasila je kako Granična policija Bosne i Hercegovine i Savezna policija Njemačke već od 2000. godine blisko surađuju u borbi protiv prekograničnog kriminala.
"Uz 120 obuka, SR Njemačka je posljednjih godina Graničnoj policiji BiH donirala opremu u ukupnom iznosu od više od 9,5 milijuna KM. U to, prije svega spada tehnologija za otkrivanje krivotvorenih dokumenata, ATV-ovi, čamci i vozila, endoskopi i detektori, ali i posebna oprema za antibombni tim Granične policije u vrijednosti od gotovo dva milijuna KM“, izjavila je veleposlanica Uebber.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić dodao je kako Vlada SR Njemačke podržala osnivanje, razvoj i opremanje Antibombnog tima Granične policije BiH.
“Specijalistička obuka za 12 djelatnika Antibombnog tima i donacija dva kompleta sofisticiranih zaštitnih odijela nastavak su niza aktivnosti podrške Vlade SR Njemačke s ciljem operativnog jačanja GPBiH, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH. Uz donaciju opreme, veliki je značaj specijalističkih obuka koje pridonose njezinom učinkovitijem korištenju u procesu rada policijskog službenika“, istaknuo je Galić.

Tijekom prezentacije uručeni su certifikati djelatnicima GPBiH koji su završili obuku čiji su predavači bili njemački eksperti u rješavanju kriznih situacija u oblasti deaktiviranja, uništavanja i uklanjanja eksplozivnih i zapaljivih sredstava.


Gost Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bio je Zoran Galić, ravnatelj Granične policije BiH, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Zoran Galić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.