Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] U Mostaru svečana dodjela nagrada za najljepše pismo

Objavljeno 14.10.2019. 17:39

Svjetska pošta unija (UPU) i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih. Ovogodišnja tema je “Napiši pismo o svom junaku“. 

Riječ je o međunarodnom natjecanju u koje se uključila i Hrvatska pošta Mostar, a koje je organizirano kako bi se potaknulo razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrao je stručni žiri i poslao ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu, priopćila je HP Mostar.
Djeca iz BiH na Međunarodnom natjecanju mladih u pisanju pisama sudjeluju od 2003. godine. Iz HP Mostar skreću pozornost na poštivanje propozicija natjecanja, napominjući kako svake godine pristigne veliki broj izvanrednih pisama koja ne mogu ući u uži izbor zbog nepoštivanja pravila.

Svečana dodjela nagrada za najljepše pismo u sklopu 48. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade, koje zajednički organiziraju Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH pošta, održat će se u srijedu, 16. listopada, u Hotelu Mostar u Mostaru, s početkom u 11 sati. 

Nagrade će biti uručene učenicima koji su, po ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, između 530 pristiglih pisama, napisali najbolje radove. 

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Marijanović (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Hadžem Hajdarević (Sarajevo) najljepšim pismom na temu ''Napiši pismo o svom junaku'' ocijenili su rad  Adne Šljivar, učenice O.Š. ''Kiseljak 1''- Bilalovac.   

Drugo mjesto osvojio je Nikola Lazića, učenik JU O.Š. ''Sveti Sava'' iz Zvornika, dok je treće mjesto pripalo Petri Milinković iz O.Š. Cim iz Mostara. 

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) i tablet računalima, dok će njihovi nastavnici materinskog jezika dobiti novčane nagrade od 100 KM. 

Posebna nagrada za najkreativniji rad bit će uručena Nikoli Ćubeli, učeniku Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara. 

Organizatori natjecanja također će nagraditi sedam učenika koji ravnopravno dijele mjesto: Haris Memišević iz JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić- Brčko distrikt, Ivona Radman iz JU O.Š. "Meša Selimović"- Janja, Tamara Majerski iz  O.Š. „Petar Bakula“- Mostar, Ena Bunjak iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“- Zenica, Marija Kovač iz O.Š. Ivana Mažuranića- Posušje, Anja Torbarac iz KŠC „Sveti Franjo“- Tuzla, Milica Deurić iz  JU OŠ "Vuk Karadžić"- Vlasenica. 

U zabavnom dijelu programa sudjelovat će Glazbena škola Ljubuški, B-Stars i B- dance Juniori, priopćili su organizatori.


Gošća Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bila je Željka Šaravanja iz Hrvatske pošte Mostar, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.

Radio HB - Otvoreni program - Željka Šaravanja

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.