Radio Herceg-Bosne
Učitavanje...
Anketa
Ja sam slušatelj koji ima:

Pretraga

[AUDIO] Osobe s invaliditetom u HNŽ još uvijek "na čekanju"

Objavljeno 10.10.2019. 19:52

''Cilj radionice je formiranje i funkcioniranje mehanizama koordinacije između javnog i nevladinog sektora s ciljem postizanja dogovora, mijenjanja eventualnog prijedloga nacrta lokalnog plana akcije koji treću godinu zaredom čeka na konačno usvajanje'', rekla je to Lejla Lelić, predsjednica Koalicije OOSI u HNŽ, uoči radionice održane u Mostaru.


Naime, Koalicija organizacija osoba s invaliditetom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji "Zajedno smo jači", uz potporu Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, organizirala je radionicu o temi "Lokalni akcijski plan u oblasti invalidnosti". 

Istaknuto je kako žele razmijeniti iskustva o pravima i položaju osoba s invaliditetom, unaprijediti suradnju svih relevantnih aktera, te identificirati prepreke za usvajanje nacrta lokalnog akcijskog plana i drugih popratnih dokumenata od značaja za osobe sa invaliditetom. 

Na radionici su sudjelovali predstavnici relevantnih ministarstava, zavoda, javnih institucija, Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH i županijske koalicije osoba s invaliditetom.


Gošća Otvorenog programa Radija Herceg-Bosne, urednice Mirjane Šimunović bila je Lejla Lelić, predsjednica Koalicije OSI u HNŽ, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.


Radio HB - Otvoreni program - Lejla Lelić

» Uvjeti korištenja

Software i dizajn www.creatixbih.com.